ХМІЛЬНИЦЬКА ГРОМАДА ДОЄДНАЛАСЯ ДО ЄДИНОЇ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОННИХ ПЕТИЦІЙ – тепер можна подавати петиції на розгляд міської ради

ХМІЛЬНИЦЬКА ГРОМАДА ДОЄДНАЛАСЯ ДО ЄДИНОЇ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОННИХ ПЕТИЦІЙ – тепер можна подавати петиції на розгляд міської ради
21.07.2020
Хмільницька громада доєдналася до Єдиної системи електронних петицій, що зробило можливим подання петицій на розгляд місцевої влади.

Для того, щоб подати петицію, потрібно зареєструватися в системі, виконати всі, нескладні, рекомендації, та, власне, - сформувати та подати петицію.

Після цього, протягом 2 днів, петиція знаходитиметься на перевірці на відповідність законодавству. Після її оприлюднення можна буде починати процес збору підписів.

Для того, щоб петицію було розглянуто, потрібно зібрати на її підтримку не менше 100 підписів, протягом не більше 3 місяців.

Петиція, яка набрала необхідну кількість підписів, буде розглянуто невідкладно. Для цього не потрібно буде чекати 3 місяці.

Якщо петиція не набрала необхідну кількість підписів, то вона буде розглянута, як звернення громадян.

Можливість подавати петиції для мешканців громади з’явилася після того, як Хмільницький міський голова, від імені міської ради, підписав Меморандум про співпрацю Фондом Східна Європа. Предметом співпраці в рамках Меморандуму є впровадження Єдиної платформи місцевої електронної демократії (скорочено – e-DEM).