Хмільницька «Свобода» вимагає внести зміни до міських програм

Хмільницька «Свобода» вимагає внести зміни до міських програм
17.02.2012
15 лютого 2012 року, голова Хмільницької міської організації ВО «Свобода» Роман Марійчак, звернувся до міського голови Василя Грушка з вимогою внести зміни до проекту Програми збереження та використання об’єктів культурної спадщини в місті Хмільнику на 2012-2015 роки, якою передбачено демонтаж пам’ятника Леніну у 2015 році.

Цю програму мають винести на розгляд чергової сесії Хмільницької міської ради. Серед заходів, які заплановано в рамках програми, є виготовлення проектно-кошторисної документації на демонтаж (перенесення) пам’ятника Леніну та власне витрати на його перенесення. Зважаючи на те, що пам’ятник Леніну виведено з усіх реєстрів (культурної спадщини, пам’яток архітектури, археології, монументального мистецтва, історії тощо), залишається незрозумілим, чому цей об’єкт внесено до проекту Програми збереження та використання об’єктів культурної спадщини в місті Хмільнику на 2012-2015 роки.

Одночасно міська «Свобода» пропонує внести зміни до вже затвердженої міської програми «Хмільник-650», якою передбачено, що у 2012 році, на реконструкцію центральної площі міста, на якій розміщено пам’ятник Леніну, витратити 1,5 млн. грн. Таким чином можна буде демонтувати (перенести) пам’ятник Леніну вже в 2012 році…

Вашій увазі пропонується копія звернення голови міської організації ВО «Свобода» Романа Марійчака до міського голови Василя Грушка: