ХМІЛЬНИЦЬКІ ДЕПУТАТИ ПРОПОНУЮТЬ ГУБЕРНАТОРУ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЦВК

ХМІЛЬНИЦЬКІ ДЕПУТАТИ ПРОПОНУЮТЬ ГУБЕРНАТОРУ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЦВК
26.06.2014
images (1)Депутати Хмільницької міської ради підтримали пропозицію депутата Володимира Шеремети щодо звернення з клопотанням до губернатора Вінниччини. Предметом звернення стало використання комп’ютерної техніки, яку свого часу ЦВК закупила для проведення виборів до Верховної Ради України.

На виконання Закону України "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року" Центральною виборчою комісією було закуплено комп’ютерну техніку для трансляції виборчого процесу з дільниць в день виборів.

Відповідно до Порядку використання програмно-апаратних комплексів та обладнання системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії, після завершення роботи системи відеоспостереження зберігання комп’ютерної техніки забезпечується обласною адміністрацією на підставі укладених із ЦВК договорів про безоплатне відповідальне їх зберігання.

Згідно з укладеним договором на відповідальному зберіганні у Вінницькій обласній державній адміністрації зараз перебуває 1 609 програмно-апаратні комплекси та обладнання системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення.

Фактично зазначене вище обладнання не використовується. Технічно та морально застаріває, що призводить до неефективного його використання.

В свою чергу Порядок використання програмно-апаратних комплексів та обладнання системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення, зазначає, що обласна адміністрація може використовувати програмно-апаратні комплекси системи відеоспостереження за погодженням із Центральною виборчою комісією.

Зважаючи на ситуацію що склалася, депутати звернулися до голови Вінницької облдержадміністрації з пропозицією звернутися з відповідним клопотанням до Центральної виборчої комісії, з проханням погодити використання програмно-апаратні комплекси системи відео спостереження вінницькою ОДА, передбачивши можливість передачі прав на користування зазначеним обладнанням органам місцевого самоврядування Вінницької області.

Незабаром звернення хмільницьких депутатів буде направлено губернатору Вінниччини Анатолію Олійнику.