ХМІЛЬНИЦЬКИМ ПОСАДОВЦЯМ НЕ ВДАЛОСЯ ПРОТЯГНУТИ ЗЕМЕЛЬНЕ ПИТАННЯ З ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНУ

ХМІЛЬНИЦЬКИМ ПОСАДОВЦЯМ НЕ ВДАЛОСЯ ПРОТЯГНУТИ ЗЕМЕЛЬНЕ ПИТАННЯ З ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНУ
09.09.2015
yak-namalyuvati-znakПід час позачергової сесії Хмільницької міської ради депутати перешкодили намірам посадовців протягнути питання про виділення землі для індивідуального будівництва з порушенням законодавства.

Як зазначив в своєму коментарі голова бюджетної комісії Володимир Шеремета це питання намагалися завуалювати під благородну ціль – виділення землі учасникам АТО.

"Під час розгляду питання про виділення земельних ділянок виявилося, що його намагаються протягнути з порушенням законодавства, - зазначив пан Володимир. Справа в тому, що з 1 січня 2015 року набула чинності норма закону, яка не дозволяє виділяти земельні ділянки, якщо відсутній детальний план зонування території. І якраз такий план відсутній на землю де збиралися виділяти земельні ділянки під індивідуальне будівництво.

Чому план зонування відсутній і чому це питання, яке не відповідає закону, намагалися просунути через раду – варто запитати міського голову та секретаря ради.

Від себе хочу зазначити, що якби депутати проголосували та на зазначеній ділянці виділили землі конкретним особам, то це могло б привести до непередбачуваних наслідків. Наприклад, в майбутньому могли б виникнути проблеми з виготовленням технічної документації та подальшим оформленням документів, а також з проведенням комунікацій. Таким чином міські посадовці могли б підсунути тим же ж АТОшникам велику «свиню».

Також пан Володимир зазначив, що для виходу з ситуації, що склалася, депутати створили комісію, яка має провести інвентаризацію земельних ділянок в місті з метою виявлення вільних. Саме з їх числа й планують виділити землю для учасників АТО.