Хмільницький міський голова Василь Грушко порушує закон?

Хмільницький міський голова Василь Грушко порушує закон?
01.04.2011
Таке припущення я зробив, коли почав переглядати вихідну документацію нашої організації. Справа в тому, що 26 січня 2011 року, я звернувся до Василя Пилиповича з зверненням, в якому виклав певні пропозиції щодо створення ОСББ в місті. Після цього пройшло вже понад два місяці, але жодної реакції з боку місцевої влади так і не було. Я не стверджую, що Василь Пилипович свідомо порушує Закон України «Про звернення громадян» та статтю 40 Конституції України. Можливо вкралася якась помилка, можливо не досить добре спрацювала пошта, а можливо мого листа перехопили якісь лиходії… Але факт залишається фактом: жодної відповіді на своє звернення я не отримав…

Тож я вирішив вдруге звернутися до Хмільницького міського голови Василя Грушка з пропозиціями щодо розвитку ОСББ в нашому місті. Сподіваюся, що на цей раз усі негативні чинники, які вплинули на роботу міської влади щодо роботи зі зверненнями громадян буде мінімізовано…

Нижче приводжу текст повторного звернення до міського голови:

Хмільницькому


міському голові


Грушку В.П.


ЗВЕРНЕННЯ


Шановний Василь Пилипович!


26 січня 2011 року, я звертався до Вас, як до Хмільницького міського голови, зі зверненням, в якому запропонував своє бачення першочергових кроків, які варто зробити, для спрощення процедури реєстрації та подальшого налагодження ефективної діяльності ОСББ в місті Хмільнику (копія звернення додається). Після мого звернення пройшло вже понад два місяці, але жодної відповіді на звернення я, на превеликий жаль, не отримав, хоча просив Вас дати відповідь в письмовому вигляді на вказану мною адресу та встановлений законом термін.

Я переконаний, що вкралася якась прикра помилка, що завадила налагодженню конструктивного діалогу між місцевою владою та представниками нашої організації стосовно питання розвитку ОСББ в місті. Тому я вирішив повторно звернутися до Вас, як до міського голови, з надією, що Ви з розумінням поставитися до цього звернення.

Розуміючи важливість питання реформування ЖКГ міста, а також підтримуючи ініціативу міської влади щодо ініціювання створення та налагодження діяльності ОСББ, нашою організацією було проаналізовано ситуацію в місті, а також законодавство України та місцеву нормативно-правову базу, яка регулює відносини в сфері діяльності ОСББ. Після проведення аналізу, ми дійшли висновку, що є кілька першочергових завдань, вирішення яких позитивно вплинуло б на ситуацію зі створенням ОСББ в місті. Тому пропоную Вам взяти до уваги такі пропозиції:

  1. Окремим розпорядженням міського голови покласти обов’язки щодо реєстрації ОСББ на державного реєстратора, що суттєво спростило б саму процедуру реєстрації;

  2. Розробити Методичні рекомендації для ініціативних груп, які мають намір створити ОСББ. До Методичних рекомендацій мають увійти зразки всіх необхідних документів (запрошення до участі в установчих зборах, форми підписних листів, протокол, зразок Статуту ОСББ тощо), а також чіткий алгоритм дій ініціативної групи щодо проведення зборів, реєстрації, взяття на облік у фондах, отримання коду неприбутковості, відкриття рахунку та виготовлення печатки. Ці Методичні рекомендації мають бути максимально доступною для всіх зацікавлених осіб, в паперовому та електронному вигляді, з розміщенням на офіційному сайті міста Хмільника;

  3. Створити в місті Хмільнику Ресурсний центр для ОСББ, де представники ініціативних груп та новостворених ОСББ могли б отримати консультації щодо створення та налагодження діяльності ОСББ (проведення зборів, реєстрація, особливості бухгалтерського обліку, проведення навчальних заходів для голів ОСББ та бухгалтерів тощо).


В свою чергу запевняю Вас в готовності представників громадської організації «ПРАВО» долучитися до вирішення всіх зазначених завдань, причому залучити при цьому всі наявні в організації інтелектуальні, матеріальні та фінансові ресурси. Висловлюю також готовність щодо зустрічі та обговорення всіх ключових питань.

Заздалегідь дякую Вам за увагу до цього звернення і не сумніваюся, що Ваша компетентна співпраця відповідатиме проголошеному керівництвом держави курсу на реалізацію принципу верховенства права та забезпечення прозорості діяльності органів влади.

Відповідь на моє звернення прошу надати в письмовому вигляді та в строк, передбачений ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» на наступну адресу:

22 000, вул. 1-го Травня, буд. 9, кв. 29, м. Хмільник Вінницька область

З повагою,

Голова Ради організації Віталій Дорох