ХМІЛЬНИЦЬКИЙ ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙ РОЗШИРЮЄ СВОЮ МЕРЕЖУ

ХМІЛЬНИЦЬКИЙ ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙ РОЗШИРЮЄ СВОЮ МЕРЕЖУ
18.09.2015
100_3984Центр правової інформації та консультацій, який діє на базі офісу громадської організації «ПРАВО» розширює свою мережу. Сьогодні було проведено навчання для нової групи потенційних правових консультантів.

Під час навчання учасники дізналися про історію розвитку та теорію прав людини, систему органів державної влади України, а також про принципи роботи виконавчої влади.

100_3988

Варто зазначити, що вже кілька років в Хмільницькому районі діє мережа правових консультантів. Свого часу з ініціативи громадської організації «ПРАВО», яку було підтримано районною владою та районною бібліотекою для дорослих, було відібрано групу, яка пройшла навчання за спеціальною програмою. За задумом особи, які пройшли навчання, мали працювати в своїх громадах, як правові консультанти. Це б суттєво покращило ситуації з отриманням безоплатної допомоги сільськими жителями та сприяло б мінімізації їх правової ізоляції.

100_4004

100_3998

Після реалізації низки проектів громадській організації «ПРАВО» таки вдалося створити мережу правових консультантів в Хмільницькому районі і зараз правові консультанти працюють в своїх громадах.

Але організація вирішила розширити мережу правових консультантів і зараз, фактично, розпочала підготовку нової групи консультантів, які представляють громади, де наразі правовий консультант відсутній.

Кожен учасник має пройти навчання та отримати базові правові знання, які допоможуть йому в роботі в своїй громаді.

100_4001

Для довідки:

Навчання відбулося в рамках реалізації мікро-проекту «Правова допомога на селі: розширюємо Мережу правових консультантів» здійснюється в рамках проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні», що реалізує Українська Гельсінська Спілка з прав людини (УГСПЛ) при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Проект є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Погляди розробників та виконавців мікро-проекту не обов’язково збігаються з офіційною позицією Української Гельсінської Спілки з прав людини та Національного фонду на підтримку демократії (NED).

100_4002