ХТО НЕ ХОЧЕ, ЩОБ В ХМІЛЬНИКУ ЗДІЙСНЮВАЛИСЯ ПРОЗОРІ ЗАКУПІВЛІ?

ХТО НЕ ХОЧЕ, ЩОБ В ХМІЛЬНИКУ ЗДІЙСНЮВАЛИСЯ ПРОЗОРІ ЗАКУПІВЛІ?
14.07.2015
imagesЗараз дуже багато говориться про те, що влада має прозоро витрачати бюджетні кошти. Не відстає від цих процесів й хмільницька влада. Нещодавно навіть бюджетний регламент затвердили, який покликаний зробити бюджетний процес більш прозорим.

Але що ж відбувається на практиці? Спробуємо показати це на прикладі ремонту даху в Хмільницькій школі мистецтв.

Отже, Хмільницька школа мистецтв має намір здійснити капітальний ремонт з утепленням горищного перекриття та даху будівлі з заміною покрівлі. Дуже гарна та корисна справа. На здійснення ремонту виділено кошти і начебто все йде нормально. Але…

Зважаючи на те, що сума, яку мають витратити на капітальний ремонт, значно нижча від тієї, яка зобов’язує провести тендер, а також керуючись задекларованим раніше міською радою наміром зробити витрачання бюджетних коштів більш прозорим, голова бюджетної комісії Володимир Шеремета звернувся, від імені бюджетної комісії, до директора школи мистецтв пані Автодійчук з листом, в якому просив оголосити прийом цінових пропозицій для потенційних підрядників.

Таким чином запит цінових пропозицій дав би змогу якісно здійснити ремонт та ще з за мінімальну вартість, обравши найприйнятнішу цінову пропозицію.

Пані Автодійчук з розумінням поставилася до цього питання і у відповіді на лист голови бюджетної комісії зазначила, що сам лист передано до міської ради, а на офіційному сайті міста вже розміщено оголошення для суб’єктів господарювання, щоб ті могли надіслати свої цінові пропозиції.

Scan

І таке оголошення справді було розміщено:

Новый рисунок

Але «провисіло» це оголошення буквально кілька годин. З невідомих причин його просто зняли…

От і виникає зараз питання: хто зацікавлений в приховуванні цієї інформації? Чому створюються штучні перешкоди для того, щоб обрати найприйнятнішу цінову пропозицію? Чи може виконавець робіт вже давно визначений? І головне питання – хто дав вказівку зняти оголошення з Офіційного сайту міста Хмільника?