ХТО ВНОСИВ ЗМІНИ, І ЯКЕ МАВ ПРАВО ВНОСИТИ ЗМІНИ ДО ПРОГОЛОСОВАНИХ НА СЕСІЇ РІШЕНЬ?

ХТО ВНОСИВ ЗМІНИ, І ЯКЕ МАВ ПРАВО ВНОСИТИ ЗМІНИ ДО ПРОГОЛОСОВАНИХ НА СЕСІЇ РІШЕНЬ?
13.06.2016
13406814_278604739152098_8909973059329639186_nВ міській раді стався прикрий інцидент: депутат пан Юрій Кондратовець закинув посадовцям міської ради підробку рішень. На думку пана Кондратовця, до рішень, які було проголосовані депутатами, було внесено зміни, але без відома депутатів. Про це він доповів під час пленарного засідання. Пропонуємо вашій увазі доповідь пана Юрія, яку він опублікував на своїй сторінці в мережі «Фейсбук»…

Шановний голово. Шановні колеги.

Ви пам’ятаєте, коли ми з вами приймали Регламент Хмільницької міської ради 7 скликання, я просив внести наступні доповнення які знайшли своє місце в абзаці другом статті 77:

«Остаточні варіанти проектів рішень, завізовані та погоджені у встановленому порядку, які виносяться на пленарне засідання ради, надаються на паперових носіях депутатам, які очолюють списки міських осередків політичних партій, що увійшли до міської ради 7 скликання, не пізніше, як за два дні до пленарного засідання ради.»

Всім вам дякую за те, що ви мене підтримали в цьому питанні, і ці доповнення попали в Регламент.

І як виявилось, в результаті недовгої нашої з вами діяльності, ці доповнення були недаремними.

Перед 12 сесією міської ради 7 скликання яка відбувалась 28.04.2016р. керівнику нашого осередку політичної партії ВО «СВОБОДА» Поліщуку О. В. були надані такі остаточні проекти рішень, що були завізовані секретарем міської ради Морозом А. А.

Після оприлюднення рішень 12 сесії міської ради 7 скликання на офіційному веб- сайті міської ради, я вирішив перевірити, чи увійшли до деяких рішень пропозиції, які я особисто озвучував на сесії. І на моє велике здивування виявилось, що увійшли вони не всі.

Після цього я вирішив звірити всі завізовані остаточні проекти рішень з самими оприлюдненими рішеннями. Після детального аналізу виявилось, що не всі проекти рішень, що були нам роздані відповідають оприлюдненим рішенням, хоча під час прослуховування мною аудіозапису і відеозапису сесії я жодного разу не чув, щоб будь- ким із присутніх на сесії вносились і голосувались саме ці зміни та доповнення саме до цих рішень.

Для прикладу в додатках наведу вам таблиці-порівняння із цими рішеннями:

№287, 303, 304, 305

З Положенням про управління освіти (рішення №267) взагалі детективна історія. Завізований проект рішення не відповідав самому рішенню, що було оприлюднене на офіційному сайті 12.05.16 р.

Я 31.05.16 р. написав депутатське звернення, щоб мені надали копію цих рішень.

01.06.16 р. мені надали завірені копії цих рішень, серед яких було і рішення №267, але ця завірена копія не відповідала тому рішенню, яке станом на 01.06.16 р. було оприлюднене на офіційному сайті 12.05.16 р. Лише 02.06.16 р. на офіційному сайті оприлюднили новий варіант рішення, яке мені 01.06.16 р. вже надали на моє звернення. Але надана мені копія рішення по деяких позиціях не схожа ні на проект ні на те рішення яке було оприлюднене 12.05.16 р.

Деякі рішення готуються зовсім неякісно. А самі тексти деяких рішень взагалі не стосуються змісту самих рішень.

Судіть самі:

Рішення №279 «Про затвердження Порядку використання коштів міського бюджету, передбачених на фінансування заходу міської Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів в м. Хмільнику на 2016- 2017 роки»:

З метою забезпечення населення міста якісною питною водою, відповідно до ст. 20 Бюджетного кодексу України, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада В И Р І Ш И Л А.

Хоча самим рішенням був затверджений «Порядок відшкодування відсотків за кредитами, залученими фізичними та юридичними особами на впровадження енергозберігаючих заходів». До чого тут якісна питна вода?

До рішення №278 «Про внесення змін та доповнень до міської Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів в м. Хмільнику

на 2016-2017роки, затвердженої рішенням 3 сесії міської ради 7 скликання від 04.12.2015 року № 41» особисто я вніс поправку, яка стосувалась того, що в зв’язку з тим, що Державна цільова економічна програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива розрахована на 2010-2016 роки, я пропонував щоб і наші зміни лише в сумі 200 тис. грн.. до програми стосувались лише 2016 року. З відео і аудіо запису чути і видно, що рішення було проголосоване з урахуванням моєї поправки (головуючий сказав: Прошу підтримати з поправкою 16 рік). Але рішення, що було оприлюднене не врахувало моєї пропозиції.

Крім цього, посадовими особами міської ради постійно порушуються вимоги ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» стосовно Оприлюднення інформації розпорядниками

П. 2. Інформація, передбачена частиною першою цієї статті, підлягає обов'язковому оприлюдненню невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня затвердження документа. У разі наявності у розпорядника інформації офіційного веб-сайту така інформація оприлюднюється на веб-сайті із зазначенням дати оприлюднення документа і дати оновлення інформації. В усіх оприлюднених рішеннях Хмільницької міської ради 7 скликання – дата оприлюднення відсутня!!!

Ще одне.

В п. 4 Рішення 9 сесії міської ради 7 скликання № 111 від 11 лютого 2016 р. «Про інформацію голови тимчасової контрольної комісії міської ради 6 скликання з перевірки рішень, які не відповідають озвученим на сесіях Карпенко Т.І., про роботу цієї комісії» було зазначено:

«Створити тимчасову контрольну комісію міської ради 7 скликання з питань перевірки рішень міської ради 6 скликання, які не відповідають озвученим на сесіях з 1 березня поточного року та затвердити її склад (додається)»

СКЛАД


тимчасової контрольної комісії міської ради 7 скликання


з питань перевірки рішень міської ради, які не відповідають озвученим на сесіях




  1. Мороз Анатолій Анатолійович, секретар міської ради.

  2. Шевченко Юрій Павлович, депутат міської ради.

  3. Кондратовець Юрій Григорович, депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, економічного розвитку та підприємництва.

  4. Гуцалюк Олена Миколаївна, депутат міської ради.

  5. Подольський Леонід Іванович, депутат міської ради.

  6. Гончаренко Олександр Олександрович, депутат міської ради.

  7. Чернелевський Валерій Леонтійович, депутат міської ради.

  8. Бялківський Олег Вацлавович, депутат міської ради.

  9. Крепкий Павло Васильович, депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань законності, охорони громадського порядку, соціального захисту населення, регламенту та депутатської діяльності.

  10. Поліщук Олександр Володимирович, депутат міської ради.

  11. Терещук Руслан Васильович, депутат міської ради.


Як бачите, за дивним збігом обставин, першим номером цієї комісії є секретар міської ради Мороз А. А., який сам допускає оприлюднення рішень міської ради 7 скликання, які не відповідають озвученим на сесіях. Хоча згідно ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» саме секретар міської ради:

  • організує підготовку сесій ради, питань, що вносяться на розгляд ради, забезпечує оприлюднення проектів рішень ради відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації" та інших законів;

  • забезпечує своєчасне доведення рішень ради до виконавців і населення, організує контроль за їх виконанням, забезпечує оприлюднення рішень ради відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації", забезпечує офіційне оприлюднення рішень ради, які відповідно до закону є регуляторними актами, а також документів, підготовлених у процесі здійснення радою регуляторної діяльності, та інформації про здійснення радою регуляторної діяльності;


В мене виник ряд запитань:




  1. На предмет чого і яким чином посадовці візували озвучені мною рішення?

  2. Чому деякі оприлюднені рішення не відповідають їх завізованим проектам?

  3. Хто вносив зміни, і яке мав право вносити ці зміни до проголосованих на сесії рішень?

  4. Яким чином на офіційний сайт попадають два різні варіанти одного і того ж рішення в різні проміжки часу із порушенням терміну оприлюднення (стосується другого варіанту рішення №267)?


МОЯ ПРОПОЗИЦІЯ:


Негайно скликати засідання тимчасової контрольної комісії, і перевірити наведені факти.

П__дробка р__шень_Страница_04 П__дробка р__шень_Страница_05 П__дробка р__шень_Страница_06 П__дробка р__шень_Страница_07 П__дробка р__шень_Страница_08 П__дробка р__шень_Страница_09 П__дробка р__шень_Страница_10 П__дробка р__шень_Страница_11 П__дробка р__шень_Страница_12 П__дробка р__шень_Страница_13 П__дробка р__шень_Страница_14 П__дробка р__шень_Страница_15 П__дробка р__шень_Страница_16 П__дробка р__шень_Страница_17 П__дробка р__шень_Страница_19