«КОМАНДА КАТЕРИНЧУКА ЗУПИНИЛА ФАЛЬСИФІКАЦІЇ НА ОКРУЗІ №13» - таку заяву розповсюдила прес-служба кандидата в депутати

«КОМАНДА КАТЕРИНЧУКА ЗУПИНИЛА ФАЛЬСИФІКАЦІЇ НА ОКРУЗІ №13» - таку заяву розповсюдила прес-служба кандидата в депутати
20.09.2012
Як повідомляє прес-служба, Микола Катеринчук заявив наступне: «В ніч з 18 на 19 вересня, наша команда зупинила фальсифікації під час формування дільничних виборчих комісій у 13-му мажоритарному округу.

Згідно із Законом «Про вибори народних депутатів» 18 вересня о 24:00 сплив термін, відповідно до якого суб’єкти виборчого процесу повинні подати до ОВК кандидатури членів ДВК, аби ці суб’єкти могли брати участь у процедурі жеребкування.
Натомість у виборчому окрузі №13 на Вінниччині після закінчення встановленого Законом терміну подання документів в порушення вимог ч.6. ст.28 Закону «Про вибори народних депутатів» представники політичних партій-сателітів Партії регіонів почали масово приносити такі документи: близько 30-40 чол. заносили до ОВК по 50-70 папок кожен.

http://www.youtube.com/watch?v=gKJnk0Ak5ps&feature=player_detailpage

Логіка тут проста – чим більше суб’єктів, в даному випадку провладних прихильників бере участь у жеребкуванні, тим більша вірогідність в них набрати більшість в ДВК. А розрахунок був такий, що перед закінченням терміну відповідного подання, члени ОВК не будуть прискіпливо перевіряти документи.

Наша команда заздалегідь передбачила такий перетік подій та прибула до ОВК. Відповідно почалася штовханина та суперечки моїх довірених осіб та довірених осіб інших опозиційних кандидатів з тими, хто намагався зробити подання всупереч Закону

Первинний огляд згаданих вище документів засвідчив численні факти порушень. Замість необхідної власноруч написаної заяви громадянина, ксерокопії його паспорта подавали лише CD-диски. Крім того, подання робили люди, які не мали на це права: вони не мали доручень від суб’єктів виборчого процесу.
Усі численні факти порушень зафіксовані нами на відео носіях, складені відповідні акти, зібрані свідчення очевидців, готуються подання до правоохоронних органів про порушення проти членів ОВК кримінальних справ. Ми також готуємо подання до ПАРЄ, ОБСЄ та до Європарламенту про цей випадок…