КИЇВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ МАЄ НАМІР ПОБУДУВАТИ В ХМІЛЬНИКУ ХРАМ

КИЇВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ МАЄ НАМІР ПОБУДУВАТИ В ХМІЛЬНИКУ ХРАМ
24.11.2013
00233998Релігійна громада Української православної церкви Київського патріархату має намір отримати дозвіл на виготовлення документації з землеустрою, з подальшим будівництвом храму в місті Хмільнику.

Звести культову споруду планується по вулиці Дзержинського, на суміжній до території ресторану «Червона рута» ділянці, площею 400 кв.м.

Незрозумілою є наразі позиція міської влади щодо виділення земельної ділянки під храм Київському патріархату. На Офіційному сайті міста оприлюднено два проекти рішень щодо цього питання: один – погодити, другий – відмовити, «беручи до уваги довідку начальника Управління містобудування та архітектури міської ради, головного архітектора міста М.М.Загнибороди щодо можливості використання зазначеної земельної ділянки для будівництва культової споруди – храму». Тобто вирішення цього питання повністю покладається на депутатський корпус.

Наразі невідомо, яким буде рішення депутатського корпусу, а також невідомо, чи стане це рішення черговим витком протистояння на релігійному ґрунті, як це було у випадку з наміром греко-католицької громади побудувати в місті капличку.