МАТЕРІАЛИ РОБОТИ ДЕПУТАТСЬКОЇ КОМІСІЇ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИВЧАЄ ПРОКУРАТУРА

МАТЕРІАЛИ РОБОТИ ДЕПУТАТСЬКОЇ КОМІСІЇ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИВЧАЄ ПРОКУРАТУРА
28.06.2013



logoПро це заявив міський голова Василь Грушко під час пленарного засідання Хмільницької міської ради, яке відбулося (вірніше – яке було зірване депутатами) в четвер, 27 червня. На прохання журналіста «УКРІНФОРМ» Наталії Журбенко ситуацію прокоментував міжрайонний прокурор Дмитро Кубик. Ось що з цього вийшло::


- Депутатська комісія, у складі 11 депутатів-представників різних політичних сил, «накопала» матеріали, які, як вони вважають, можуть стати початком кримінального провадження проти секретаря Хмільницької міськради Петра Дреженкова. На черговій сесії 27 червня прозвучало, що ці матеріали зараз у прокуратурі. Це так?


- Так, 21 червня у Хмільницькій міжрайонній прокуратурі розпочато перевірку висновків роботи депутатської комісії, які були озвучені 10 червня 2013 року на позачерговій сесії Хмільницької міської ради. Ці матеріали ми витребували у зв’язку із публікаціями у пресі. І за ними проводиться перевірка. У нас є відповідне завдання прокуратури Вінницької області. По результатам ми будемо визначатись, чи є підстави для внесення у єдиний реєстр досудових розслідувань і приймати відповідні рішення.


- Скільки триватиме ця перевірка?


- Терміни будуть найкоротші, адже нас контролює прокуратура області. Думаю, тиждень-півтора.


- Ви особисто читали висновки депутатської комісії, де мова йде про те, що були запротокольовані рішення, зокрема, щодо виділення земельних ділянок, за які депутати не голосували на сесії?


-Зараз ми якраз вивчаємо і перевіряємо ці матеріали.


- На посаді міськрайонного прокурора ви вже…


- З червня 2011 року.


- Тобто, фактично, висновки комісії торкаються діяльності міськради за вашої каденції. То де ж була прокуратура, якщо комісія з 11 депутатів знайшли порушення законодавства, а прокуратура їх «не бачила» раніше?


- Ми відвідували сесії особисто, або я, або мій заступник. Але озвучені питання потребують додаткові перевірки. До завершення перевірки я не можу говорити чи підтверджуються матеріали перевірки чи ні.


- З вуст мера міста Хмільника прозвучало, що депутати у місті «продаються». Це правда, Ви щось про це знаєте?


- Не готовий відповісти.


- Ви чи Ваша родина маєте причетність до виділення земельних ділянок у місті Хмільник?


- У висновках комісії я не бачив, щоб йшла мова про незаконне надання мені або членам моєї родини земельних ділянок.


Оригінал матеріалу можна знайти ТУТ