МЕШКАНЦІ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ ТАКИ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА РЕМОНТИ?

МЕШКАНЦІ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ ТАКИ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА РЕМОНТИ?
29.10.2012
Депутати Хмільницької міської ради відхилили ініціативу щодо внесення змін до Положення, яке змушує мешканців багатоквартирних будинків сплачувати 50% від загальної вартості ремонтів дахів та ліфтів. Депутати пропонували внести зміни до Положення, мотивуючи це невідповідністю Положення чинному законодавству України, а також тим, що норми Положення накладають непосильний фінансовий тягар на соціально не захищені верстви населення.

Наслідком винесення питання на сесію стало прийняття рішення, відповідно до якого постійній комісії міської ради з питань законності, охорони громадського порядку та соціального захисту населення було доручено дослідити вказане Положення на відповідність законодавству України.

Нагадуємо, що відповідно до «Положення про участь коштів населення у фінансуванні реконструкції або капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків…», дольова участь населення від загальної кошторисної вартості робіт визначається у відсотках залежно від виду робіт, але не менше:

  • капітальний ремонт даху та фундамента – 50%;

  • капітальний ремонт внутрішньобудинкової мережі водопостачання та водовідведення – 50%;

  • капітальний ремонт ліфтів – 50%;

  • капітальний ремонт віконних та дверних блоків – 70%;

  • капітальний ремонт інших конструктивних елементів – 80%.


Коментар громадської організації «ПРАВО»: як нам повідомили, під час сесії була озвучена теза про те, що начебто громадська організація «ПРАВО» зверталася чи то до прокуратури, чи то в якусь іншу установу щодо роз’яснення питання законності зазначеного Положення, і начебто отримали відповідь, що Положення відповідає закону. Офіційно заявляємо, що жодного звернення до прокуратури чи до іншого контролюючого органу НЕ БУЛО. Якщо таку тезу справді було озвучено (а ми обов’язково це почуємо на аудіозаписі сесії) то той, хто про це говорив – просто БРЕХАВ…