МЕШКАНЦІ СІЛ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ОЗНАЙОМИЛИСЯ З ІНСТРУМЕНТАМИ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ

МЕШКАНЦІ СІЛ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ОЗНАЙОМИЛИСЯ З ІНСТРУМЕНТАМИ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ
13.08.2021
Цього тижня експерти громадської організації “ПРАВО” трохи помандрували Хмільницькою громадою. Відбулось 4 інформаційні зустрічі з жителями сіл Великий Митник, Голодьки, Журавне та Кожухів на тему електронної демократії.
Наші експерти Володимир Плахотнюк і Тарас Носальський розповідали про електронні петиції, електронні консультації, громадський бюджет та сервіс “Відкрите місто”.


Найбільше людей зацікавили такі інструменти електронної демократії, як громадський бюджет та сервіс “Відкрите місто”. Можливо тому, що прямо зараз відбувається голосування за проєкти громадського бюджету.
А от цінність електронних петицій та електронних консультацій, як засобу впливу на прийняття владою рішень, людям не дуже зрозуміла. Будемо думати, як це виправити.


Матеріал підготовлено громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмільницькій громаді» за підтримки проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.
Національну платформу е-демократії E-DEM створено Фондом Східна Європа в межах швейцарсько-української Програми EGAP.
Детальніше про проєкт «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому» читайте за посиланням https://cutt.ly/GjWxA5C.