Міська рада під контролем громадськості

Міська рада під контролем громадськості
07.09.2009
Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО» розпочинає кампанію громадського контролю за діяльністю Хмільницької міської ради.

З квітня 2009 року Громадянська мережа ОПОРА та Асоціація лідерів локальних громадських груп (Варшава) спільно працюють над проектом “Місцеве самоврядування під лупою громадян. Підтримка реформування місцевого самоврядування в Україні шляхом реалізації місцевої діяльності громадського контролю”. Ключовим елементом проекту було проведення у Львові Школи громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування. Захід проходив в два етапи (30 червня-4 липня та 20-24 липня) та включав також виконання домашнього завдання по завершенню Школи. В навчальному блоці проекту взяли участь представники громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох та Алла Корнієнко. Саме вони будуть опікуватися перебігом кампанії громадського контролю в Хмільнику.

Протягом чотирьох місяців громадська організація «ПРАВО» має намір відслідкувати наскільки прозорою та відкритою є робота Хмільницького міського голови, депутатів Хмільницької міської ради та її Виконавчого комітету. В ході реалізації кампанії експерти організації ставлять перед собою такі завдання:

1. Здійснити системний збір інформації щодо прозорості, відкритості та підзвітності вищезазначених владних інституцій;

2. Провести аналіз інформації та вироблення рекомендацій;

3. Поінформувати про результати моніторингу представників громадськості;

4. Створити постійно діючий механізм громадського контролю за діяльністю Хмільницької міської ради.

Реалізація проекту можлива завдяки фінансовій підтримці Програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Польщі та Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.