МІСЬКА ВЛАДА ХМІЛЬНИКА ЗНОВУ «НАКРУТИЛА» З ВІДЗНАЧЕННЯМ ОФІЦІЙНИХ СВЯТ

МІСЬКА ВЛАДА ХМІЛЬНИКА ЗНОВУ «НАКРУТИЛА» З ВІДЗНАЧЕННЯМ ОФІЦІЙНИХ СВЯТ
05.09.2015
13599365352587Не встигли ще вщухнути пристрасті щодо офіційного відзначення Дня незалежності України, яке в Хмільнику провели не 24, а 21 серпня, як міська влада має намір «викинути чергового коника». На цей раз питання стосується відзначення Дня міста.

Пропонуємо цитату з Офіційного сайту міста:

«2 вересня цього року відбулось перше засідання організаційного комітету з підготовки та проведення у місті Хмільнику заходів з нагоди відзначення 653-ї річниці першої письмової згадки про місто Хмільник. … Свято орієнтовно планується провести з 18 по 26 вересня.
Основне дійство заплановано на 26 вересня... Ці питання ще узгоджуються, як і питання щодо місця проведення загальноміського заходу 26 вересня цього року».

Новый рисунок (1)

Тобто основне дійство на День міста заплановано на 26 вересня. Проведення загальноміського заходу має відбутися саме 26 і зараз лише узгоджується питання щодо місця його проведення.

СТОП!

А коли ж насправді День міста Хмільника? А то «орієнтовно з 18 по 26 вересня» занадто розмитий термін.

Ось що зазначено в Статуті територіальної громади міста Хмільника, який маю найвищу юридичну силу щодо всіх документів, які приймалися міською радою, її виконавчим комітетом чи самим міським головою:

Стаття 7.

Пам'ятну дату – 22 вересня – день відкриття першої оздоровниці – вважати Днем міста Хмільника.

Цей день для територіальної громади є святковим.

Отже не «орієнтовно з 18 по 26 вересня», не 26 вересня, а саме 22. Бо так написано в Статуті територіальної громади.

Але нашим посадовцям, напевно, це не важливо. Якщо проігнорували День незалежності держави, то що для них якийсь там День міста? Хто їх, ті статути, бере до уваги, якщо в Хмільнику не прийнято навіть законів читати?