МІСЬКИЙ ГОЛОВА ХМІЛЬНИКА ПРОІГНОРУВАВ ВИМОГИ СТАТУТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ?

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ХМІЛЬНИКА ПРОІГНОРУВАВ ВИМОГИ СТАТУТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ?
29.11.2012
Сьогодні на розгляд сесії Хмільницької міської ради не була винесення пропозиція мешканців будинку №13, в якому, до речі, проживає сам міський голова Василь Грушко, висловлена в колективному зверненні.

В ньому мешканці просили внести зміни до Положення, яке зобов’язує їх «дофінансовувати» капітальний ремонт ліфтів в будинку. В зверненні, зокрема, говориться про наступне:

«В нашому будинку такого ремонту потребують саме ліфти. Відповідно до Положення, мешканці нашого будинку мають зібрати кошти, у розмірі 50% від загальної вартості робіт. Тобто 125 тисяч 161 гривню… Після попереднього підрахунку виявилося, що навантаження на одну квартиру складає 1738 гривень. І це за умови що кошти здадуть власники всіх квартир, якщо ж від співфінансування відмовляться мешканці перших поверхів, що цілком закономірно, то навантаження на кожну квартиру зросте на 200 гривень».

Звернення підписали понад 50 осіб, які проживають в будинку.

Мешканці просили винести питання щодо зменшення відсотку, який необхідно внести громадянам з 50 до 20, внісши таким чином зміни до Положення, на сесію, яка відбулася 29 листопада. На превеликий жаль під час пленарного засідання не було навіть згадано про колективне звернення. Саме звернення було підписане більше ніж 50 мешканцями будинку. Відповідно до статті 43 Статуту територіальної громади міста Хмільника, колективні звернення, підписані більш як 50 жителями міста, розглядаються органами і посадовими особами місцевого самоврядування, до яких вони надійшли, невідкладно.