МІСЬКИЙ ГОЛОВА ХМІЛЬНИКА ПРОПОНУЄ ПРИПИНИТИ ТРАНСЛЯЦІЮ РОСІЙСЬКИХ ПРОГРАМ

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ХМІЛЬНИКА ПРОПОНУЄ ПРИПИНИТИ ТРАНСЛЯЦІЮ РОСІЙСЬКИХ ПРОГРАМ
26.08.2014
завантаження (1)Міський голова Василь Грушко звернувся до керівників готельних, санаторно-курортних та відпочинкових закладів міста-курорту з проханням припинити трансляцію російських програм.

Про це повідомляє Офіційний сайт міста Хмільника.

В своєму звернення Василь Грушко зазначив наступне:
«Враховуючи загрози інформаційній безпеці України, що є невід’ємною складовою національної безпеки держави, на виконання Ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 25 березня 2014р. провайдери програмної послуги, які працюють в мережах кабельного телебачення, припинили трансляцію іноземних російських програм «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», Российский Информационый канал «Россия-24», «НТВ-Мир». Відповідно до рішення Національної ради №297 від 17.07.2014р. у кабельних мережах не ретранслюються неадаптовані до законодавства України програми «Россия 1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург 5», «Звезда», «Рен ТВ».

Як відомо, ці російські електронні ЗМІ неодноразово були спіймані на відвертій дезінформації та підтасовуванні фактів щодо подій в Україні, закликали до насильницької зміни конституційного ладу України, до розгортання воєнних дій та агресивних настроїв.

На виконання рішення Кабінету Міністрів України від 23 липня 2014 року прошу вжити невідкладних заходів щодо припинення ретрансляції програм цих телеканалів у готелях, санаторно-курортних закладах, кафе та ресторанах.

Прошу врахувати: до виконання цього рішення, окрім Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, як єдиного державного конституційного регуляторного органу в галузі телерадіомовлення, задіяні органи МВС та СБУ.

У місті не повинен лунати голос ворожої пропаганди, що закликає до агресивних дій проти України, а також до насильницьких змін конституційного ладу держави!»