МІСЬКИЙ ГОЛОВА ХМІЛЬНИКА ВІДРЕАГУВАВ НА ЗАУВАЖЕННЯ ЩОДО ОФІЦІЙНОЇ ДАТИ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ХМІЛЬНИКА ВІДРЕАГУВАВ НА ЗАУВАЖЕННЯ ЩОДО ОФІЦІЙНОЇ ДАТИ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
21.08.2015
yak-namalyuvati-znakМіський голова Хмільника Василь Грушко відреагував на цілком справедливі зауваження громадськості щодо офіційного відзначення в Хмільнику 24 річниці Незалежності України.

Причиною реакції міського голови стала публікація на сторінках Громадського форуму Хмільниччини під назвою «ЧОМУ ХМІЛЬНИЦЬКА ВЛАДА НЕ ЛЮБИТЬ ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ?».

І сама публікація, і коментарі до неї стали причиною того, що організаційний комітет переглянув план заходів до Дня незалежності.

А сьогодні з’явився коментар міського голови. Тож пропонуємо ознайомитися з офіційною позицією міської влади щодо офіційного святкування Дня незалежності за 3 дні до його фактичної дати. Далі – мовою оригіналу…

У місті лунають закиди, мовляв, ми поспішили із проведенням заходів до Дня незалежності держави, призначивши їх на 21 серпня. Не можу не прокоментувати ці репліки.
А тому зауважу, що, плануючи основні заходи та координуючи їх проведення, ми жодним чином не забули про те, коли відзначається День народження держави, не враховували і господарські потреби хмільничан у ці знакові для держави дні, а сформували програму в такий спосіб, щоб усі жителі територіальної громади міста та району мали можливість розділити радість цього свята разом. Як відомо, у вихідні дні це зробити буде значно складніше.

Втім, і на день офіційної дати ми передбачили заходи. Їх програма вже оприлюднена на офіційному веб-сайті міста та у місцевих ЗМІ.
Тож день народження незалежної України не буде поза увагою, а розпочнеться із молитви за неї, за її громадян у всіх культових спорудах міста, а у продовження – суспільні, патріотичні, молодіжні, спортивно-масові заходи.
Зазначу і про те, що в ці дні не усі «чиновники» міської ради відпочиватимуть. Усі, хто причетні до організаційного супроводу заходів, а також я та мої заступники будуть на роботі.
Маю надію, що заходи, які ми запланували, не розчарують хмільничан та гостей міста-курорту, додадуть наснаги і патріотизму в цей непростий час.
Я дякую за розуміння та висловлюю з нагоди цих важливих свят щирі побажання добра, радості і миру всім та кожному.

З повагою, міський голова


Василь Грушко