Молодь опановує науку написання проектів

Молодь опановує науку написання проектів
30.04.2010
24 квітня відбувся черговий тренінг в рамках Школи розвитку молоді «Провідник». Цього разу слухачі Школи вчилися писати проекти.

Під час тренінгу молоді лідери ознайомилися з джерелами фінансування громадських організацій, визначилися з їх перевагами та недоліками. Окремо увагу було приділено визначенню мотивації для донорів, а також ознайомленню з головними характеристиками донорських організацій.

Голова громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох, якого було запрошено в якості тренера, ознайомив учасників з основними поняттями, які зустрічаються в процесі пошуку потенційних донорів. Молодь дізналася, що таке конкурси, гранти та проекти. Під час практичного завдання учасники навчилися аналізувати оголошення про проведення конкурсів на здобуття грантів, чітко орієнтуватися в пріоритетах конкурсів, а також визначати особливі вимоги, які необхідні для участі в програмах фінансування.

В подальшому учасники практикувалися власне в написанні проектів, причому проблемні ситуації були визначенні ними самотужки. Під час роботи в групах вони навчилися чітко визначати проблему та мету проекту, а також формувати його завдання.

Зважаючи на те, що тема написання проектів досить складна та об’ємна, організаторами було вирішено присвятити її висвітленню ще й наступне заняття.