Музика, що єднає: Гітарний гурток “Мурашника” на хвилі творчості

Музика, що єднає: Гітарний гурток “Мурашника” на хвилі творчості
02.10.2024

Продовжуючи цикл матеріалів про клуби та гуртки Ресурсного центру «Мурашник», що діє за підтримки громадської організації «Право», сьогодні ми поговоримо про справжній осередок творчості та креативу — «Гітарний гурток».

 

 

Тут з радістю збираються діти та молодь, як музиканти-початківці так і більш досвідчені учасники та учасниці різного віку, щоб зануритися у світ музики. Керує гуртком Віталій Дорох, який майстерно володіє сучасною та класичною манерою гри на гітарі. Важливо, що заняття в гуртку абсолютно безкоштовні.

 

 

Історія створення "Гітарного гуртка" почалася в непростий для країни час, на самому початку повномасштабного вторгнення. Тоді Ресурсний центр "Мурашник" діяв як гуманітарний хаб, надаючи допомогу всім, хто її потребував. Проте разом із матеріальною підтримкою людей була життєво необхідна й моральна опора. І молодь знайшла її у музиці, завдяки Віталію Дороху, який почав проводити перші уроки гри на гітарі.

 

 

Музика стала для багатьох способом самовираження, підтримкою та можливістю віднайти нові сенси в складних умовах. Так почав зароджуватися гурток, який сьогодні об'єднує як місцевих жителів, так і дітей та молодь із внутрішньо переміщених осіб, даруючи їм спільний простір для творчості, що додає гуртку особливої ​​атмосфери єдності та спільності.

 

 

Учні та учениці приходять на репетиції зі своїми власними гітарами, але для тих, хто ще не має свого інструменту, в нашому Ресурсному центрі є дві гітари для навчання. Проте ми мріємо мати більше гітар для занять, щоб  можливості гуртка розширилися. Це дозволить кожній дитині, незалежно від наявності власного інструменту, отримати більше шансів для музичного розвитку та самовираження. Більша кількість гітар відкрила б простір для ще більшої творчості та практики, і це допоможе кожному учаснику гуртка повністю зануритися у світ музики.

 

 

Наші юні гітаристи та гітаристки із задоволенням діляться своїми враженнями про гурток. На питання «Що вам найбільше подобається на «Гітарному гуртку?» вони відповіли:

  • "Можливість навчитися грати свої улюблені пісні".
  • "Мені подобається вивчати нові пісні, мелодії, спілкуватися з добрими людьми та друзями. Ділитися враженнями про навчання".
  • "Мені подобається те, що тут дуже веселий колектив і не так нудно, як у музичній школі".
  • "Вільність. Час, вибір пісень і спосіб навчання… та спілкування з іншими".

 

 

Ці відповіді прекрасно відображають атмосферу творчої свободи, яка панує в гуртку. Кожен та кожна  можуть знайти тут щось своє: хтось насолоджується вивченням нових мелодій, хтось цінує неформальну обстановку, а хтось просто працює з можливістю спілкуватися з однодумцями та вчитися в атмосфері підтримки.

 

 

Учасниця гуртка Ліза вже мала досвід виступу на великій сцені в молодіжному проєкті "Chill по місту". Її впевнений та яскравий виступ став справжнім успіхом, надихнувши не лише її, а й інших учасників та учасниць гуртка. Це чудовий приклад того, як "Гітарний гурток" дає молоді не тільки розвивати свої музичні можливості, але й реалізовувати творчі амбіції на публічних заходах.

 

 

Ми щиро пишаємось нашими гітаристами та гітаристками, адже вони постійно перебувають у творчому пошуку та розвитку. Кожен та кожна з них експериментують з різними стилями музики, вчаться грати в складі невеликих груп, а також намагаються поєднати гру на гітарі зі співом.

 

 

З нетерпінням очікуємо на їхні виступи на майбутніх концертах, щоб насолодитися їхньою неймовірною музикою і підтримати їх на шляху до ще більших досягнень.

 

 

На жаль, через екран комп'ютера неможливо передати той неймовірний звук та особливу атмосферу, яка панує на репетиціях. Проте повірте, це справжня магія – кожен акорд, кожна нота наповнюють простір енергією та натхненням.

 

 

Ні дощ, ні непогода, ні постійні зміни локацій у «Мурашнику» не можуть зупинити наших юних музикантів на шляху до творчості. Вони завжди знаходять натхнення і радість у музиці і завжди готові зустріти нові виклики з гітарами в руках.

 

 

«Гітарний гурток» Ресурсного центру «Мурашник» — це не просто місце для навчання гри на гітарі, це простір для творчості, розвитку, спілкування та нових знайомств. Тут кожен учасник та учасниця має свій унікальний голос, розвиває музичні можливості та вчиться працювати в команді. Незалежно від віку, досвіду або стилю музики, гурток відкритий для всіх, хто прагне розвиватися і самовиражатися через музику. 

 

Ми з нетерпінням чекаємо на нові обличчя, нові мелодії та майбутні виступи наших талановитих музикантів та музиканток. Приєднуйтесь до нас, і, можливо, ваша музика стане новою родзинкою нашого творчого співтовариства!

 

Гітарний гурток збирається в ресурсному центрі "Мурашник", за адресою м. Хмільник, площа Перемоги, 3 (підвальне приміщення Універмагу), щопонеділка, щосереди і щоп'ятниці о 16:00.

 

Координаторка ресурсного центру “Мурашник”

Юлія Килосова