МИ МАЄМО ЗАБЕЗПЕЧИТИ БЕЗПЕКУ СОБІ ТА СВОЇМ ДІТЯМ!

МИ МАЄМО ЗАБЕЗПЕЧИТИ БЕЗПЕКУ СОБІ ТА СВОЇМ ДІТЯМ!
27.02.2017
Шановні хмільничани! Звертаюсь до вас і сподіваюсь, що ви мене зрозумієте. Мабуть, багато хто з вас чув і бачив по телевізору яка біда сталась у Козятинському районі, де пси загризли жінку. Це просто жах! Тому, зважаючи на кількість бродячих собак у нашому місті, я занепокоєний тим, що така біда може статися і в Хмільнику.

Наперед звертаюся до тих, хто прочитавши цю статтю, почне звинувачувати мене у ненависті до тварин. Та це зовсім не так. Я люблю тварин, але вважаю, що вони не повинні загрожувати безпеці людей. Я переконаний, що ця проблема потребує негайного вирішення.

Щоранку ми прокидаємось, плануємо свій день,збираємось на роботу, проводжаємо дітей в школу і, вийшовши на вулицю, бачимо зграї бродячих собак, які розтягують сміття, гавкають на дітей чи немічну бабцю, гризуться між собою за самку, або кидаються в ноги за кісткою.

Кожен день одне й теж , як у фільмі «День сурка».

Уявіть, що собака нападе і покалічить вас чи вашу дитину, що ви зробите? А я скажу – НІЧОГО, тому що в законодавстві не передбачено покарання за розведення бродячих собак. А от якщо людина заб’є собаку, то сяде за грати аж на три роки. Чому так? Мені не зрозуміло, але чітко зрозуміле інше: доки у місті гуляють зграї бродячих собак, ми всі знаходимось у небезпеці, а тому повинні зробити все, аби не сталося біди.

Останнім часом в нашому місті зросла кількість бродячих, їх видно скрізь: і в центрі міста, і біля військового санаторію, і на «Сидорисі», а головне – біля шкіл, у яких навчаються наші діти.

З приводу цього я звертався до депутатів міської ради. Мені відомо, що це питання розглядалось на сесії і було прийняте рішення про стерилізацію і кліпсування собак. Я, мої сусіди і всі, хто стурбований цією небезпекою, були задоволені, думали, що це питання вирішено, але, як з’ясувалось, собак менше не стало і шкоди та небезпеки від них теж. Коли я розібрався в цій ситуації, то зрозумів, що відбувається якийсь абсурд. Фірма з Козятина виловлює собак у Хмільнику, везе їх у Бердичів, там їх кліпсують, стерилізують і повертають у Хмільник. Це просто крутий круїз. А крутий тому, що коштує він 500 гривень за собаку. Виходить, що гроші бюджетні витрачені, а проблема не вирішена: собаки як гуляли, так і гуляють містом. І яка різниця – кліпсована собака нападе і покалічить людину чи не кліпсована?

В мене склалося враження, що хмільницькі високопосадовці замість того, аби зробити щось корисне для міста, лише створюють вигляд, що щось роблять, а насправді в місті не робиться нічого. І ситуація з «песиками» є яскравим прикладом чиновницької бездіяльності.

Тому звертаюсь до всіх небайдужих хмільничан: доки не сталося біди, давайте спільно змусимо владу вирішити дане питання в законодавчому полі. Ми маємо забезпечити безпеку собі та своїм дітям.

З повагою Володимир Руденко.