Ми скажемо «НІ!» палінню

Ми скажемо «НІ!» палінню
02.05.2010
img_1022Проблема підліткового тютюнопаління є найболючішим питанням сьогодення.
Підлітки є найбільш вразливими до негативного впливу тютюнопаління.
Вони страждають на невмотивовані напади страху, гинуть від отруєння нікотином, а згодом у 5 разів частіше за тих, хто призвичаївся до тютюнопаління у дорослому віці, хворіють на рак легенів.
В звичайному дев’ятому класі середньостатистичної української школи палить 95 % учнів!
Нашому поколінню випало важке і важливе завдання – побороти це багатолике зло.
«Що ми можемо зробити?» - подумаєте ви. Звичайно, одними адміністративними і законодавчими настановами його не побороти. Потрібна підтримка всього народу, особливо молоді. Лише разом можна врятувати людину, яка стала на хибний шлях. Самому дуже важко позбутися будь-якої згубної звички.
Ми, «Хмільницькі активісти», молодь нашого міста запроваджуємо моду на здоров’я, піднімаємо престиж здорового способу життя. Адже, організація дозвілля молоді, створення умов, які забезпечують розумне використання вільного часу мають велике значення. Ми закликаємо молодь міста ефективніше використовувати спортивні зали, стадіони, займатися художньою та науково-технічною творчістю, мистецтвом, туристично-екскурсійною роботою.
З метою популяризації і пропаганди здорового способу життя, запобіганням негативних проявів серед дітей та молоді та активізації молодіжного руху за здоровий спосіб життя орган учнівського врядування «Хмільницькі активісти» разом з волонтерами, учнями старших класів, провели 23 квітня 2010 року у місті Хмільнику акцію «Поміняй цигарку на цукерку». Загалом в Акції прийняло участь більше 80 волентерів. Учасники проводили інформаційну та роз’яснювальну роботу , приділяючи увагу профілактиці тютюнопаління у молодіжному середовищі. Сподіваємося, що інформація, яку надавали волонтери та акція «Поміняй цукерку на цигарку» допоможе молодим людям не потрапити в тенета нікотинової залежності , а тим, хто не вберігся – кинути палити, доки не пізно. Ми впевнені, що проведена нами робота, сприятиме оздоровленню способу життя молоді.