МИКОЛА КАТЕРИНЧУК ОПІКУВАТИМЕТЬСЯ ВИЗВОЛЕННЯМ ПОЛОНЕНИХ

МИКОЛА КАТЕРИНЧУК ОПІКУВАТИМЕТЬСЯ ВИЗВОЛЕННЯМ ПОЛОНЕНИХ
06.07.2014
завантаженняНещодавно було створено ініціативну групу, яка буде займатися питаннями звільнення полонених в зоні АТО та пошуком тих військових, доля яких невідома. У групу ввійшли відомі журналісти, адвокати, громадські діячі, які готові всіляко сприяти цьому процесу.

Про це повідомила прес-служба Європейської партії України.

«Цього тижня, перебуваючи в Баку на Двадцять третій щорічній сесії ПА ОБСЄ у складі парламентської делегації від Верховної Ради України нам вдалося створити контактну групу на рівні ПА ОБСЄ, куди ввійдуть 8 країн. Я представлятиму Україну і ця група буде займатися двома ключовими питаннями: звільнення полонених та питанням біженців до Російської Федерації, які хочуть повернутися в Україну», - сказав Микола Катеринчук.

Микола Катеринчук повідомив, що вже отримав доволі суттєвий досвід після звільнення перших двох полонених. «Ми вже маємо напрацьовані контакти, людей, які готові на безкоштовній основі допомагати у звільнені полонених. Кожен день перебування в руках терористів несе їм пряму загрозу у формі тортур чи навіть фізичного знищення. Тому діяти потрібно швидко», - наголосив він. - «Нашим завданням є об’єднання можливостей простих громадян, держави та представників ОБСЄ по визволенню наших полонених».

Микола Катеринчук також запевнив, що звільнення полонених ні в якому разі не буде здійснюватися шляхом грошового викупу.