НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛУ ДЕРЖКОМЗЕМУ В ХМІЛЬНИКУ ЗАСУДЖЕНО ДО 2 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛУ ДЕРЖКОМЗЕМУ В ХМІЛЬНИКУ ЗАСУДЖЕНО ДО 2 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ
02.08.2013



zemlyaНачальника відділу Держкомзему у місті Хмільнику, який, на думку суду, неналежно виконував свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України.


Суд призначив йому покарання 2 роки позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування, пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями, одночасно звільнивши його від відбуття призначеного покарання з випробуванням строком 1 рік. Суд визнав його винним в тому, що в період з 2001 по 2009 р.р. він невірно вказував цільове призначення земель, які знаходяться в курортній зоні міста Хмільника. Зокрема мова йде про землі, які свого часу були надані в користування клінічному санаторію «Хмільник», а також про землі, які належать Держлісгоспу.


Своїми діями чиновник спричинив збитки державі на загальну суму 389 488,61 грн., в тому числі громаді міста Хмільник в особі міської ради на суму 181 277,43 грн. та ДП «Хмільницький держлісгосп» в сумі 208 211,18 грн.


З судовим рішенням у цій справі можна ознайомитися ТУТ.