«НАРОДНЕ ВІЧЕ» ВИМАГАЄ ДОСТРОКОВОГО ПРИПИНЕННЯ ПОВНОВАЖЕНЬ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ХМІЛЬНИКА

«НАРОДНЕ ВІЧЕ» ВИМАГАЄ ДОСТРОКОВОГО ПРИПИНЕННЯ ПОВНОВАЖЕНЬ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ХМІЛЬНИКА
21.03.2014
vasyaГромадська організація «Народне віче» вимагає дострокового припинення повноважень міського голови Хмільника Василя Грушка. Про це було оголошено на пленарному засідання Хмільницької міської ради.

Причиною такого кроку є позиція міського голови, коли він визнав позов Хмільницького міжрайпрокурора, яким він заперечував законність рішення щодо політичної ситуації в країні.

Про це Громадський форум Хмільниччини писав в матеріалі «Як хмільницькі прокурор та міський голова захищали золотий унітаз Януковича».

В зверненні, яке було зачитано з трибуни міської ради, йдеться, зокрема, про наступне:

«Нас в цій історії вразила блюзнірська та відверто зрадницька позиція Хмільницького міського голови, який, маючи всі законні підстави заперечити позов прокурора, відстояти рішення ради в суді, направив клопотання №3340 від 19.02.2014 року до суду, про розгляд справи за його відсутності, в якому він також зазначив, що проти задоволення позовних вимог не заперечує. Як назвати такий вчинок? Щось більш ганебне та низьке важко уявити. Людина, котра перед народним віче підтримала звернення, скликала позачергову сесію, сама голосувала за те рішення, потім взяла і просто визнала позов прокурора. Це зрада. Міський голова в цій справі зрадив усіх нас. Ми, ГО «Народне віче», вимагаємо від депутатів Хмільницької міської ради, яких голова також зрадив, домагатися дострокової його відставки».

Варто зазначити, що міська рада доручила комісії з питань законності, охорони громадського порядку та соціального захисту населення дослідити це питання та зробити висновки щодо дій міського голови. Для участі в роботі комісії було запропоновано представників громадськості.