НАСТУПАЄМО ДВІЧІ НА ОДНІ Й ТІ Ж ГРАБЛІ

НАСТУПАЄМО ДВІЧІ НА ОДНІ Й ТІ Ж ГРАБЛІ
10.02.2013
vopross67Виконавчий комітет Хмільницької міської ради продовжуватиме вимагати від дирекції шкіл міста забезпечити середню наповнюваність мережі класів не менше 27 учнів. Минулого року така ініціатива призвела до формування класів, в яких й зараз навчається 40 й більше учнів.

Рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради було затверджено «Дорожню карту» по забезпеченню економного використання бюджетних коштів на утримання

середніх загальноосвітніх шкіл на 2013 рік. Окремим пунктом там йдеться про наступне: «Сформувати мережу класів з наповнюваністю не менше 27 учнів та не більше 30 учнів». Відповідальними за виконання цього завдання визначено начальника управління освіти міської ради та директорів шкіл.

На думку експертів громадської організації «ПРАВО» на практиці це може вилитися в чергові об'єднання класів, в яких навчатиметься велика кількість учнів. Для прикладу: кажуть, що на загальних зборах, які проводилися в школі №2, мають намір об’єднати два четвертих класи, в яких зараз навчається 22 та 23 учні відповідно.

Тобто є великий ризик, що історія з «батьківським бунтом» в школі №2 матиме своє продовження.