«НЕГАЙНО ПРИВЕСТИ НАПОВНЮВАННІСТЬ КЛАСІВ У ВІДПОВІДНІСТЬ ДО ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА…» рекомендувало обласне управління освіти міській владі

«НЕГАЙНО ПРИВЕСТИ НАПОВНЮВАННІСТЬ КЛАСІВ У ВІДПОВІДНІСТЬ ДО ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА…» рекомендувало обласне управління освіти міській владі
13.12.2012
Управління освіти і науки Вінницької обладміністрації рекомендувало управлінню освіти Хмільницької міської ради негайно привести наповнюваність класів у школах Хмільника у відповідності до чинного законодавства та вжити заходи дисциплінарного впливу до винних осіб.

Такими стали результати перевірки звернення батьків школи №3 міста Хмільника, які звернулися до Генеральної прокуратури з проханням втрутитися в ситуацію щодо «оптимізації» класів в Хмільнику.

Управлінням освіти і науки Вінницької ОДА, спільно з управлінням освіти Хмільницької міської ради, провели перевірку і дійшли висновку, що справді мало місце порушення чинного законодавства, яке регламентує наповнюваність класів.



Наразі невідомі терміни, на протязі яких мають «привести наповнюваність класів у відповідності до чинного законодавства» та які саме особи будуть визнанні (чи призначені?) винними.

Також не відомо, чи стосуватиметься рекомендація обласного управління освіти та науки інших класів шкіл Хмільника. За інформацією, яку було надано управлінням освіти Хмільницької міської ради, в Хмільнику налічується кілька класів, які сформовані з грубим порушенням встановлених законодавством норм.

Станом на 9 серпня 2012 року це наступні класи:

Школа №1

Максимальна кількість учнів навчається в 5-в (33 учні)

Школа №2

Максимальна кількість учнів навчається в 5-а (37 учнів) та в 7-а (36 учнів)

Школа №3

Максимальна кількість учнів навчається в 5 класі (40 учнів), в 7 класі (на початку року 41 учень, зараз - 43 учні), 11 клас (36 учнів)

Школа №4

Максимальна кількість учнів навчається в 6-а класі (36 учнів) та в 6-б (35 учнів)