НЕВІДОМІ ІСТОРІЇ ХМІЛЬНИКА РОЗПОВІЛИ ВЧИТЕЛЯМ ШКІЛ ГРОМАДИ

НЕВІДОМІ ІСТОРІЇ ХМІЛЬНИКА РОЗПОВІЛИ ВЧИТЕЛЯМ ШКІЛ ГРОМАДИ
06.10.2022
До Дня міста представниками громадської організації «ПРАВО» було проведено цікавий захід - «Невідомі історії Хмільника». Захід справді виявився цікавим і, за результатами його проведення, було вирішено провести ще цикл подібних заходів для членів нашої громади. І от вчора, в гуманітарному хабі «Мурашник», невідомі історії Хмільника слухали вчителі шкіл громади.

На початку заходу присутніх поінформували про сам «Мурашник», тобто про те, як виникла ідея його створення, а також його основні напрямки діяльності.

Надалі Віталій Дорох ознайомив присутніх з історією «татарських людей», з невідповідностями «офіційної» історії міста з новими дослідженнями, а також з творчістю Наполеона Орди та Івана Якуніна.



Родзинкою заходу стало ознайомлення присутніх з уривками з книги Івана Якуніна «Життя та служба мирового судді», в якій міститься багато описів побуту хмільничан кінця ХІХ століття.



Присутнім також було запропоновано послухати уривки з спогадів про Володимира Клодницького, який в 1919 році, на чолі одного з підрозділів війська УНР, перебував в Хмільнику та зміг уникнути в нашому місті єврейського погрому. За що й був відзначений єврейською громадою Хмільника.



Варто зазначити, що надалі такі заходи відбуватимуться для учнів хмільницьких шкіл. Найближчий заплановано вже на наступну середу.

Ми хочемо подякувати Олені Черній, Ріммі Коваль, Володимиру Шереметі, Тарасу Носальському, Юлії Музичук, Тетяні Шевчук та Наталії Мазур за активну участь в організації та проведенні заходу! Дякуємо!)