НЕВЖЕ ГУБЕРНАТОР «ЗАБРАКУВАВ» КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ГОЛОВИ ХМІЛЬНИЦЬКОГО СУДУ?

НЕВЖЕ ГУБЕРНАТОР «ЗАБРАКУВАВ» КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ГОЛОВИ ХМІЛЬНИЦЬКОГО СУДУ?
13.11.2013
00233998Інформація про це з’явилася на інтернет-ресурсі «Інформаційна Вінниччина». Там, зокрема, зазначається, що голова Вінницької ОДА Іван Мовчан звернувся до Вищої ради юстиції з приводу Ігоря Олійника - кандидата на посаду голови Хмільницького міськрайонного суду.

Звернення губернатора надійшло за кілька хвилин до початку засідання Вищої ради юстиції. У ньому Іван Мовчан «звертав увагу на обмовку від Хмільницької райдержадміністрації і громадськості стосовно Ігоря Олійника. Про суть обмовки на засіданні ВРЮ не йшлося. В зв’язку зі зверненням Івана Мовчана призначення нового голови відклали. Члени Ради зазначили, що потрібно перевірити, чи є об'єктивними звинувачення. Кандидатура буде розглянута на наступному засіданні Вищої ради юстиції».

Питання призначення голови Хмільницкого суду Вища Рада Юстиції висвітлила наступним чином:

«Питання про призначення Олійника Ігоря Васильовича головою Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області було відкладено у зв’язку із надходженням ряду звернень від громадян та посадових осіб на дії вказаного судді, що, на думку заявників, перешкоджають зайняттю ним адміністративної посади. Як повідомив під час засідання Голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович, у зв’язку із надходженням скарг Вища рада юстиції вирішила перенести розгляд цього подання на наступне засідання Ради, заплановане на 26 листопада, та вирішити питання про доцільність призначення перевірки наведених у них фактів та обставин».