НЕВЖЕ МІСЬКА ВЛАДА ПРИКРИВАЄ САМОЧИННЕ БУДІВНИЦТВО?

НЕВЖЕ МІСЬКА ВЛАДА ПРИКРИВАЄ САМОЧИННЕ БУДІВНИЦТВО?
29.04.2015
imagesЧитачі Громадського форуму Хмільниччини пам’ятають матеріали, які описували ситуацію з будівництвом в Хмільнику храму Київського патріархату. Все зводилося до того, що вірянам не надали земельну ділянку для будівництва храму, і, як наслідок, вони не отримали необхідних дозволів на будівництво.

Не зважаючи на це, віряни розпочали будівництво і заклали фундамент майбутнього храму. Міська влада, а також державні контролюючі органи на цей факт жодним чином не відреагували.

Але нещодавно на Офіційному сайті міста Хмільника з’явилося оголошення від релігійної громади Київського патріархату з проханням надати благодійну допомогу на будівництво храму. Тобто оголошення з’явилося на офіційному сайті органу влади, який мав би відреагувати на самочинне будівництво.

Наразі невідомо, чи отримала релігійна громада всі документи та дозволи, які необхідні для будівництва храму. І якщо ні – то виходить, що міська влада, знаючи, що будівництво самочинне, закриває на це очі та заохочує хмільничан жертвувати на незаконне будівництво.

Зважаючи на ситуацію, пропонуємо представникам виконавчих органів міської влади, зокрема – головного архітектора міста пана Загнибороду, прокоментувати ситуацію з будівництвом храму Київського патріархату.