НЕВЖЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ В ХМІЛЬНИКУ СВІДОМО УНИКАЄ ПРОВЕДЕННЯ ТЕНДЕРІВ?

НЕВЖЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ В ХМІЛЬНИКУ СВІДОМО УНИКАЄ ПРОВЕДЕННЯ ТЕНДЕРІВ?
15.05.2013



znak_oklykuТакий висновок напрошується після ознайомлення з результатами моніторингу держзакупівель в освітянській галузі Вінниччини, які проводить громадські організації «Філософія серця» та «Громадська студія».


Пропонуємо вашій увазі цитату з матеріалу, який було розмішено в газеті «33-1 канал»:


«Аналіз закупівлі освітянами продуктів харчування виявив, що вони досить часто проводилися сумами, близькими до порогових 100 тисяч, тобто до межі, за якою вже потрібно проводити тендер. А тендерна процедура набагато складніша, адже бере участь кілька учасників і може знайтися хтось невдоволений, який оскаржуватиме результати.


Ось лише декілька прикладів таких покупок: управління освіти міста Хмільника у 2011 році закупило курятини та ковбасних виробів на однакові суми по 99 000 гривень, хлібобулочних виробів на суму 99 250 гривень. А на нинішній рік запланувало закупити: соку фруктового – на 99 000 гривень, молока згущеного – на 99 000 грн., м’яса свійської птиці – на 99 000 грн., а яєць курячих теж на 99 900 грн.».


Невже управління освіти Хмільницької міської ради свідомо уникає проведення тендерів, щоб здійснювати закупівлі в одного постачальника?