НЕВЖЕ В ХМІЛЬНИКУ ПОСАДОВЦІ МАЮТЬ ЧЛЕНІВ ГРОМАДИ ЗА ІДІОТІВ?

НЕВЖЕ В ХМІЛЬНИКУ ПОСАДОВЦІ МАЮТЬ ЧЛЕНІВ ГРОМАДИ ЗА ІДІОТІВ?
29.04.2017
Нещодавно в Хмільнику прийняли ганебне рішення, яке, за прогнозами експертів громадської організації «ПРАВО», призведе до сплеску корупції під час здійснення закупівель за кошти міського бюджету.

Але, напевно для того, щоб «замилити» очі громаді, міський голова пообіцяв оприлюднювати всю інформацію про закупівлі на міському сайті.

Сказав – зробив. На офіційному сайті справді почала з’являтися інформація про закупівлі. Але! Чи справді можна вважати такий підхід до оприлюднення інформації про закупівлі наміром «забезпечити ефективне та прозоре здійснення закупівель, створити конкурентне середовище у сфері публічних закупівель, запобігти проявам корупції у цій сфері» (саме так розпочинається інформація про закупівлю, мова про яку піде далі).

Отже, виконавчий комітет міської ради оголосив закупівлю послуги перевезення на обласну акцію «Подорож у дитячий світ» до міжнародного дня сім’ї.

В самому оголошенні зазначається, що ця закупівля відбувається на виконання п.4.1 Міської комплексної програми підтримки сім’ї, дітей та молоді м. Хмільника на 2016-2018 роки «Екскурсійні поїздки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних сімей, обдарованих дітей, дітей учасників АТО до м. Києва, Вінниці та інших міст».

Далі в оголошенні зазначається, що предметні (!!!) цінові пропозиції варто надсилати на вказану адресу.

І все…

Жодної інформації немає ні про те, куди саме і кого саме мають перевозити, скільки разів потрібно буде здійснити подорож, яка вимога до транспортного засобу, коли саме потрібно буде здійснити перевезення тощо…

Також в оголошенні не вказано критерії оцінки цінових пропозицій, не зрозуміла сама процедура їх оцінки, коли буде оприлюднено результати і чи буде оприлюднено інформацію про тих, хто подав (якщо подадуть) цінові пропозиції.



Тепер виникає два питання:

  1. Панове посадовці, чи саме таке оприлюднення інформації ви вважаєте достатнім для того, щоб «забезпечити ефективне та прозоре здійснення закупівель, створити конкурентне середовище у сфері публічних закупівель, запобігти проявам корупції у цій сфері»?

  2. Чи справді ви маєте членів громади за ідіотів?