Нова СІМ’я

Нова СІМ’я
01.09.2013
Фото-квест у ХмільникуВони активні та цілеспрямовані, вони креативні та трудолюбиві, вони молоді та життєрадісні, а ще вони прагнуть зробити себе та своє місто кращим. Вони - Спілка ініціативної молоді (СІМ).

"Якщо хочеш отримувати те, чого ніколи не мав-почни робити те, чого ніколи не робив" - кажуть молоді хмільничани. Саме тому вони зовсім нещодавно вирішили, що час об’єднати навколо себе людей, які шукають шляхи для особистого розвитку та позитивного відпочинку. Не зважаючи на те, що спілка існує лише 2 місяці, молодь на своєму рахунку має немалу кількість проектів.

Стартували сімівці з організації "Нічного квесту в Хмільнику" - заходу, що став результатом їхньої участі в проекті київської Спілки ініціативної молоді "СУП:Створи Успішний Проект", де молодь навчалася майстерності успішної організації та результативного втілення власних задумок та ідей в реальність. СУП було проведено за ініціативи нашої землячки, а відтепер і голови київської СІМ Ольги Іванової. Тренерами та ідейними наставниками стали Олександр Корнієнко (найкращий тренер 2009 року), Олександр Санченко (власник бренду "СтудМіс Україна"), Артем Рижак (керівник київської СІМ), Вікторія Зінчук, Альона Похвата та Віктор Літинський (тренери). Менеджером проекту стала Ірина Кошель.

Ще одним досвідом стали нічні кінопокази. Кожної суботи для місцевих жителів у центральному парку ім. Тараса Шевченка сімівці Віктор Літинський та Володимир Плахотнюк транслювали різноманітні кінострічки. А кожних середи та четверга випускники Літньої Школи Тренерів "Unidream" Альона Похвата та Віктор Літинський проводили перші в Хмільнику безкоштовні, різнотематичні інформаційні тренінги, участь в яких мали змогу брати всі ті, кому не байдужі шляхи особистісного інтелектуального та кар’єрного росту.

Наступним випробуванням для ініціативної молоді стало проведення святкування Дня державного прапору та Дня незалежності України. Програма свят була доволі масштабною та насиченою. Протягом двох днів хмільничани активно брали участь в українському караоке (організатори: Ірина Келема, Анастасія Охромовська та Діана Сапун), Українських вечорницях (організували: Ірина Кошель, Альона Похвата, Леся Казанцева, фотограф - Олександр Варивода), Диких танцях (Андрій Вент та Богдан Бондаренко), Фото-квесті (Ольга Похвата та Катерина Казанцева). На десерт-традиційний суботній показ цього разу української стрічки "Пропала грамота" та мультиків про козаків (Віктор Літинський та Володимир Плахотнюк). Святкування пройшло за підтримки міської ради. Окрема подяка організації "Арт-лайф" (Сергій Шмаль).

Але, як кажуть сімівці, це лише початок! Надалі"СІМ" планує працювати в двох напрямках: розвиток креативного дозвілля та неформальної освіти. Зараз спілка шукає нових учасників своєї організації, однодумців, які допоможуть втілити в життя безліч ідей та проектів. Можливо не все їм вдається одразу, але свої помилки вони розцінюють як корисний досвід для подальшого розвитку.



[caption id="attachment_8304" align="aligncenter" width="604"]Вечорниці у Хмільнику Фото з Українських Вечорниць у Хмільнику[/caption]

[caption id="attachment_8307" align="aligncenter" width="604"]Вечорниці у Хмільнику Фото з Українських Вечорниць у Хмільнику[/caption]

[caption id="attachment_8308" align="aligncenter" width="402"]Фото з Українських Вечорниць у Хмільнику Фото з Українських Вечорниць у Хмільнику[/caption]

[caption id="attachment_8309" align="aligncenter" width="604"]Фото з Українських Вечорниць у Хмільнику Фото з Українських Вечорниць у Хмільнику[/caption]

[caption id="attachment_8305" align="aligncenter" width="604"]Фото-квест у Хмільнику Фото-квест у Хмільнику[/caption]

[caption id="attachment_8306" align="aligncenter" width="604"]Фото-квест у Хмільнику Фото-квест у Хмільнику[/caption]