Ось і пройшла перша сесія школи для активістів громадської експертизи

Ось і пройшла перша сесія школи для активістів громадської експертизи
20.03.2011
Сесія проходила досить активно, навіть не зважаючи на те, що багато інформації, за браком часу, подавалось в лекційній формі. Але як учасниця тренінгу, хочу зазначити, що навіть, здавалося б, нудний лекційний матеріал, подавався настільки цікаво, що тренерів хотілося слухати і слухати, а час спливав непомітно.

По закінченню тренінгу, учасники було запропоновано заповнити оціночні анкети з п'яти питань, результати яких представляються вашій увазі.

Переважна більшість учасників в більшій мірі задовольнила свої очікування від тренінгу, пояснюючи це тим, що уся інформація, яка була отримана від усіх трьох тренерів була цікавою, змістовною та корисною.

Усі учасники одноголосно сказали про те, що інформація, яка подавалась може бути та буде використана ними в подальшій роботі. Усім було цікаво дізнатись про те, що ж таке контроль, громадська експертиза, про зміни в чинному законодавстві, про маршрути прийняття рішень та їх підготовку та про те, як ефективно будувати співпрацю з органами влади.

Також, під час тренінгу учасники отримали навички написання запитів до органів влади, дізнались , як правильно написати супроводжуючого листа для отримання матеріалів та етапи проведення громадської експертизи.

Не зважаючи на те, що часу було мало, учасникам все ж вдалося сформувати чітке уявлення про те, що ж таке громадська експертиза, її складні механізми та систему її проведення.

Майже всі учасники сказали про те, що в ході тренінгу некорисної для них інформації не виявилось, що приємно порадувало, як тренерів, так і організаторів.

І найприємнішим виявилось те, що майже всі учасники оцінили роботу тренерів на «відмінно».

Хоча, причина для незадоволеності від тренінгу все ж таки є, виявилось замало часу. Учасники настільки захопились навчанням, що навіть не спам'ятались, як минуло три дні.

Що ж, нам залишається з нетерпінням чекати наступних вихідних, щоб знову вчитися, вчитися та вчитися.