ОСН та влада Хмільника шукали шляхи для співпраці

ОСН та влада Хмільника шукали шляхи для співпраці
16.03.2012
14 березня в залі засідань міської ради відбувся семінар-нарада для активу органів самоорганізації населення міста (вуличних та будинкових комітетів). Участь в заході взяли не тільки представники ОСН, але й депутати міської ради, працівники виконавчих органів міської ради, голови рад мікрорайонів.

На початку зустрічі міський голова Василь Грушко розповів про приклади самоорганізації в місті Бердянськ та с. Долина (Івано-Франківської області), а також м. Новоград-Волинський – щодо діяльності ОСББ.

Під час заходу начальник організаційного відділу Тендерис Оксана Володимирівна розповіла про роль ОСНів у життєдіяльності територіальної громади. Також вона зазначила, що є проблемою отримання ОСНами коду неприбутковості, так як вони не підпадають під жодну категорію, яка може його отримати.

В свою чергу, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Андрій Барабан запевнив, що раз в квартал буде проводитися навчання для активу органів самоорганізації населення.

Також увагу присутніх було акцентовано на порушення жителями Хмільника правил благоустрою.



Коментар громадської організації «ПРАВО»: Варто зазначити, що громадською радою при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради було рекомендовано виконкому внести до річного плану проведення консультацій з громадськістю організацію та проведення круглого столу на тему «Проблеми та перспективи розвитку органів самоорганізації населення в місті Хмільнику». Сподіваємося, що така ініціатива буде підтримана і під час заходу вдасться намітити основні шляхи розвитку ОСН в місті.