Особливості профілактики ВІЛ/СНІД в Хмільнику

Особливості профілактики ВІЛ/СНІД в Хмільнику
19.10.2011
Як вже повідомлялося, 9 вересня 2011 року, громадська організація «ПРАВО» звернулася з листом на ім’я Хмільницького міського голови Василя Грушка, в якому запропонувала розробити, спільно з добровольцем Корпусу Миру США в Україні Річардом Віллануева, проект, спрямований на профілактику ВІЛ/СНІДу в місті Хмільнику.

На превеликий жаль міська влада, в особі першого заступника міського голови, секретаря міської ради пана Дреженкова, відмовилася від участі в розробці та реалізації проекту. З листом відмовою ви можете ознайомитися за цим посиланням:


http://pravongo.org/v-hmilnyku-nemaje-neobhidnosti-provodyty-profilaktyku-vilsnidu/

Ну відмовили – то й відмовили… Ми все одно підготували проект та надіслали донору. Але уявіть моє щире здивування, коли на Офіційному сайті міста зявилася інформація про засідання Координаційної ради з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії у Хмільнику… Ось цитата з матеріалу:


«… За підсумками засідання КР ухвалила рішення щодо:




  • розширення партнерства між державними установами міста, установами місцевого самоврядування, громадськимита міжнародними організаціями;- забезпечення впровадження інформаційно-просвітницьких програм та інтерактивних форм для здобуття знань і формування життєвих навичок щодо зменшення вразливості до інфікування серед молоді…».


 

За цим посиланням ви можете ознайомитися з матеріалом на Офіційному сайті міста Хмільника:


http://hmilnyk.osp-ua.info/index.php?pokaz=48009

Як же так? В листі-відповіді на пропозицію громадської організації «ПРАВО» Петро Дреженков запевнив, що необхідності в розробці спільного проекту немає? Чи в період з 9 вересня по 18 жовтня «незначний приріст ВІЛ-інфікованих» став значним?


Громадська організація «ПРАВО» вимагатиме офіційного пояснення позиції міської влади…