Пам’ятник Радону незабаром з’явиться у Хмільнику

Пам’ятник Радону незабаром з’явиться у Хмільнику
28.03.2011
З ініціативи заслуженого журналіста України Сергія Гребельського, у Хмільнику незабаром буде встановлю пам’ятник Радону.

У конференц-залі Хмільницької міської ради вже є макет монумента: чоловік у повний зріст біля якого лежить поламана милиця.

Радонові води вилікували тисячі людей, вважає Сергій Андрійович, тому заслуговують на таке шанування.

Як до цього ставляться місцеві жителі можна побачити на офіційному сайті міста Хмільника http://hmilnyk.osp-ua.info. Де проводиться опитування хмільничан з цього приводу. 48% опитаних вважають, що це не на часі. І справді, на встановлення пам’ятника із бюджету міської ради потрібно виділити гарненьку суму. Але ж у місті є ряд важливих питань, які без фінансової підтримки вирішити неможливо. А також слід врахувати те, що радоновим водам, сьогодні загрожує небезпека, оскільки київською фірмою ТОВ «Укрмінерал» планується розробка Широкогребельського гранкар’єру, яка може призвести (згідно тверджень спеціалістів) до зникнення цілющих вод, котрими багатий Хмільник. І для міськради питання №1 – зберегти Хмільник, як місто курорт, а тоді вже можна й пам’ятник поставити.