Передвиборча програма Хмільницької міської організації Народно-Демократичної партії…

Передвиборча програма Хмільницької міської організації Народно-Демократичної партії…
26.01.2010
В порівнянні з іншими передвиборчими програмами Хмільницьких міських організацій політичних партій, програма місцевої організації НДП є найбільш перенасиченою ідеологічними засадами діяльності партії.
Загалом програма містить принципи політичної ідеології Народно-Демократичної партії, цінності, навколо яких планується об’єднати громадян, концептуальну основу своєї діяльності, політичні ідеали.

Самі передвиборчі обіцянки складають приблизно ¼ від загального обсягу програми. Згідно програми, міська організація НДП планує зміни в таких галузях:

  • реформа місцевого самоврядування;

  • економічна політика зростання;

  • соціальна реформа.


І знову (це напевно така традиція в Хмільницьких міських партійних організаціях), програма містить пропозиції, які в принципі на рівні міської ради виконати неможливо. Наприклад: «розширити повноваження органів місцевого самоврядування».

Читаючи передвиборчу програму експерти зійшлися на думці, що десь вони з нею вже стикалися. Справа в тому, що двоє з трьох експертів були залучені до аналізу передвиборчих програм Хмільницьких районних організацій політичних партій. При навіть поверховому аналізі двох програм міської та районної організацій НДП підозри підтвердилися. Вони повністю дублюють одна одну, з незначною різницею – з районної видалені деякі абзаци. Також різниця в назвах політичних організацій та в назвах регіонів, де планується ввести зміни. Тобто МО НДП – РО НДП, місто Хмільник – Хмільницький район.

Хто в кого списав – дізнатися неможливо. Але після більш уважного аналізу змісту програми міської організації НДП, були знайдені такі «ляпи»: «Діяльність Вінницької обласної організації Народно-демократичної партії…», «повна газифікація населених пунктів Вінниччини» тощо. На думку експертів програми просто були «вкрадені» в обласної організації НДП. Районна організація хоч спромоглася знищити сліди «злочину», а міська навіть не надала цьому значення.



Критерії оцінки якості передвиборної програми місцевої організації Народно-демократична партія

Залучення членів громади до управління
державою і вирішення місцевих справ 2,0

Розвиток міста та територіальної громади 2,6
Комунальні послуги 2,0

Дозвілля 2,7

Екологічна безпека, чистота та збереження довкілля 2,3

Соціальний захист і гарантії прав громадян 2,2

Загальна оцінка 2,3