Передвиборні обіцянки… Досліджуємо рівень їх виконання…

Передвиборні обіцянки… Досліджуємо рівень їх виконання…
01.04.2010
Ми продовжуємо знайомити читачів сайту з результатами моніторингу виконання передвиборних програм місцевими організаціями політичних партій, що представленні в Хмільницькій міській раді 5-го скликання...В минулій публікації ми ознайомили читачів з пропозиціями депутатів, які були внесені ними до програм економічного і соціального розвитку. Як на мене - ситуація досить невтішна. Але маючи надію на те, що хоч Програма економічного і соціального розвитку є програмою дій на весь рік, та все ж до бюджету можна вносити зміни, експерти припустили, що вже після прийняття Програми депутати можуть підготувати для затвердження на сесії проекти рішень, які дозволять виконати передвиборні програми. Словом, ми знову звернулися з інформаційним запитом на ім'я міського голови, з проханням надати інформацію про загальну кількість проектів рішень, представлених депутатами та депутатськими фракціями на розгляд сесій міської ради з початку її каденції. Тобто з першої сесії Хмільницької міської ради 5-го скликання до 26.02. 2008 року.

Нами був отриманий лист за підписом міського голови від 17.03. 2008 року за № 02-18/261 в якому зазначалося, що на розгляд сесій депутатами загалом було подано аж 4 (чотири) !!! проекти рішень, а «від депутатських фракцій міської ради 5-го скликання проектів рішень на розгляд сесій не надходило». Це майже за два роки... Приведемо всі проекти рішень:





































№ з/п


Назва проекту рішення

Короткий зміст



Прізвищі, імя, по-батькові депутата, що запропонував рішення.


1.




Про участь в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад «Проект - «Організація ефективної системи надання послуг жителям міста Хмільника за допомогою громадської приймальні з доступом до мережі Інтернет» Облаштування громадської приймальні з доступом до мережі Інтернет у приміщенні Хмільницької правозахисної групи по вул. Пушкіна, 11 в місті Хмільнику з метою забезпечення жителів міста Хмільника можливістю отримання необхідної інформації від органів влади різних рівнів. Гайворонський Руслан Володимирович, депутат міської ради від міського виборчого блоку політичних партій «Блок Ю. Тимошенко»


2.


Про колегію міської ради 5-го скликання Скасування рішення 2 сесії міської ради 5-го скликання від 25 травня 2006 року 39 «Про утворення колегії Хмільницької міської ради». Шевчук Сергій Васильович, депутат міської ради від міського виборчого блоку політичних партій «Блок Ю. Тимошенко»


3.


Про пропозицію щодо встановлення меморіальної дошки в місті Хмільнику Встановлення на Меморіальному комплексі воїнам-хмільничанам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни, меморіальної дошки із відомостями про дату визволення міста, переліком частин та з'єднань, які його визволяли. Бондарчук Віталій Семенович, депутат міської ради від міської організації Комуністичної партії України.


4.


Про скасування рішення 7 сесії міської ради від 12.10.2006 року №78 «Про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Хмільника комплексу будівель і споруд по вул. Леніна, 52» Скасування рішення 7 сесії міської ради від 12.10.2006 року №78 «Про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Хмільника комплексу будівель і споруд по вул. Леніна, 52» та погодження прийняття комплексу будівель і споруд Хмільницького об'єднаного військового комісаріату на облік та баланс КЕВ міста Вінниці. Каленіченко О.В.Депутат міської ради від міської організації Соціалістичної партії України




Висновки чи можна вважати запропоновані проекти рішень спробою виконати передвиборну програму хай зробить сам читач. Ми хочемо акцентувати увагу на іншому. Впродовж ознайомлення з матеріалом ми неодноразово пропонували запам'ятати кількість проектів рішень. Нагадаємо, що ми маємо на увазі. Депутат від КПУ Бондарчук В.С. в своїй відповіді на наше звернення запевнив нас, що має в своєму доробку два проекти рішень, «які і прийняті». А міський голова в своїй відповіді на наш інформаційний запит стверджує, що в Бондарчука тільки один проект рішення...

І саме цікаве. Ми згадували відповідь міського голови щодо діяльності депутата Нечипорука В.П. (лист від 20.02.2008 року за №02-18/178), в якому говориться - приведемо дослівно: «На розгляд сесій міської ради ним (Нечипоруком прим. авт.) були подані проекти рішень, переважна більшість яких стосувалась встановлення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, проведення фінансування ремонтних робіт на КНС-3, освітлення та проведення ремонтних робіт по вул. Пирогова». Тобто, як стверджує міський голова, пан Нечипорук подав на розгляд сесії щонайменше 3 (три) проекти рішень.

Але в листі-відповіді на інформаційний запит стосовно загальної кількості проектів рішень від 17.03.2008 року за №02-18/261 за підписом міського голови проекти рішень пана Нечипорука навіть не згадуються!!! Листи суперечать один одному... А це офіційні відповіді на офіційні інформаційні запити!!! Якщо припустити, що з Бондарчуком В.С. вкралася прикра помилка, то у випадку з двома суперечливими листами, як би це «м'якше» сказати, відверта... неправда. Інформація принаймні в одному з них не відповідає дійсності...