ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ В ХМІЛЬНИКУ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ В ХМІЛЬНИКУ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ
11.07.2014
stritПерейменування вулиць в Хмільнику переноситься на невизначений строк. Такий висновок можна зробити, ознайомившись з відповіддю в.о. міського голови Андрія Барабана, яка надійшла на звернення громадської організації «ПРАВО».

В своєму зверненні громадська організація «ПРАВО» пропонувала міському голові Василю Грушку зробити подання до міської ради щодо перейменування вулиці Леніна та найменування центральної площі міста та розпочати процедуру громадського обговорення, як це передбачається чинним законодавством.

Scan

У відповіді на звернення Андрій Барабан зазначає, що зраз розроблено відповідне Положення про найменування та перейменування вулиць, яке мають обговорити на громадських слуханнях в ІІ півріччі 2014 року.

Після того, як документ буде затверджено, планується провести роз’яснювальну роботу щодо проведення громадських обговорень питання перейменування вулиць.

Наразі залишається незрозумілим, навіщо взагалі міська влада ініціювала внесення змін до Положення, яке, в принципі, не є основним документом, на підставі якого повинен здійснюватися процес перейменування вулиць. Більше того: наразі взагалі не зрозуміло, навіщо потрібне Положення, якщо процес перейменування вулиць чітко регламентований законодавством України, зокрема Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», а також Постановою Кабінету Міністрів України №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Складається враження, що міські очільники зумисне затягують процес перейменування вулиць, переслідуючи тільки їм відомі мотиви.