ПІЛЬГИ, МОЖЛИВОСТІ ТА ЗАПОЧАТКУВАННЯ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО

ПІЛЬГИ, МОЖЛИВОСТІ ТА ЗАПОЧАТКУВАННЯ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО
21.08.2017
20 серпня відбувся семінар для учасників АТО на тему: «Пільги для учасників АТО, порядок їх оформлення та започаткування аграрного кооперативу, його юридичні аспекти».



Для забезпечення соціального захисту та допомоги учасникам АТО, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, і беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, вітчизняним законодавством передбачено ряд пільг, в тому числі щодо сплати податків і зборів. Про це розповів спеціально запрошений адвокат, який має власну практику Тарас Коваль. Під час цієї частини семінару в учасників виникало багато особистих питань на тему пільг та порядку отримання земельних ділянок.



Друга частина доповіді була присвячена започаткуванню власного бізнесу та порядку створення аграрного кооперативу. Було детально презентовано форми кооперативів та особливості діяльності кожного з них. Також учасників цікавила можливість ведення особистого селянського господарства на власній земельній ділянці самостійно.



Де і як можна отримати фінансову підтримку на започаткування власного бізнесу за рахунок державних та міжнародних програм учасникам розповіли під час третьої частини семінару. Головною метою було показати можливості започаткувати власний бізнес навіть не маючи стартового капіталу в сучасних реаліях життя.



Семінар відбувся в рамках реалізації проекту «Розвиток сталих моделей соціальної адаптації учасників АТО, та навчання ведення власного бізнесу», який реалізовується громадською організацією «Спілка учасників АТО м.Хмільника та Хмільницького району» за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».