«Після щеплення донька захворіла на псоріаз» - впевнена мама 10-ти річної Іринки з Хмільника

«Після щеплення донька захворіла на псоріаз» - впевнена мама 10-ти річної Іринки з Хмільника
08.09.2010
- Ми проходили медогляд перед тим, як донька йшла в перший клас. І нам зробили манту. Після чого в дитини піднялася температура, і через декілька днів з’явилося почервоніння та висип на шкірі. – Розповідає мама дівчинки Валентина (з етичних міркувань ім’я змінено). Ми злякалися ходили до різних лікарів. У Вінницькому Обласному шкірвендиспансері нам поставили цей страшний діагноз.

Вінницькі лікарі припускають, що псоріаз у доньки спричинило щеплення, але письмових записів про це нам ніхто не залишав. Навпаки наші Хмільницькі медпрацівники стверджують, що вакцина була нормальна, і від неї не могло бути таких наслідків. У роду в нас не було цієї хвороби, і коли робили щеплення дівчинка була цілком здорова. Тому я думаю, що це все результат проби манту. Тоді, 5 років тому був такий період, що багато хто скаржився на щеплення (особливо манту), траплялися випадки, що діти хворіли після них.

За словами матері, хвороба в Ірини загострюється восени та навесні, шкіра вкривається червоними плямами, а потім червоний, сухуватий висип вкриває все тіло, навіть голову та повіки. Батьки витрачають шалені гроші на мазі, креми та лосьйони. А крім цього разом з донькою приймають заспокійливі засоби. Бо дівчинка дуже комплексує через свою зовнішність, а батькам боляче дивитися, як страждає їхня дитина. В цей час Іра не ходить до школи, а тому навчається погано, бо через хворобу доводиться пропускати заняття, іноді лежати в лікарні.

- З того часу я відмовляюся від усіх щеплень, - зазначає Валентина. – Шкода дитини. Вона хворіє іноді починаючи від осені, всю зиму і аж до весни. Боюсь щоб не з’явилась ще якась хвороба. За 5 років добре настраждалися. А вилікуватись неможливо.

P.S. Дедалі частіше батьки вагаються чи безпечно робити щеплення своїм дітям. Виникають сумніви, щодо якості вакцини. В той час як лікарі запевняють, що це робити просто необхідно. Але вражають випадки, коли перед щепленням дитина здорова, а після – найнеочікуваніші і найнеприємніші наслідки. А чи зможе хтось із лікарів прочитавши цю статтю дати свою обґрунтовану відповідь, на ситуацію яка склалася з Іринкою, з точки зору медицини? І чи насправді сьогодні неможливо обійтися без щеплень?

Юлія Шандра