Платити податки стане зручніше… Ні – навіть комфортніше!

Платити податки стане зручніше… Ні – навіть комфортніше!
23.03.2012
За інформацією, яку було розміщено на Офіційному сайті Хмільницької РДА, голова ДПСУ Олександр Клименко своїм наказом затвердив вимоги до сервісних центрів з обслуговування платників та стандарти якості послуг. Нагадаємо, до кінця поточного року такі центри буде відкрито при кожній податковій інспекції у країні. Напевно не буде виключенням і Хмільницька ОДПІ…

Що ж то за центри і чим вони будуть займатися? Згідно з наказом, всі сервісні установи податкової служби матимуть у своїй структурі три обов’язкові секції:

- секцію прийому і видачі довідок та дозвільних документів;

- секцію прийому звітності і кореспонденції;

- секцію обслуговування платників.

Крім того, всі сервісні центри обладнають залами очікування з Wi-Fi (вай фай) та плазмовими екранами, на яких транслюватиметься важлива інформація для платників. Для зручності платників тут же розташують платіжні термінали, де можна відразу сплатити податки, інші обов’язкові платежі тощо.

Для допомоги відвідувачам запроваджується посада консультанта-модератора, який зобов’язаний допомагати людям у пошуку необхідної інформації на стендах, заповненні документів тощо.

Кожний сервісний центр, окрім звичайного підключення до Інтернет, буде забезпечений доступом до корпоративної мережі ДПС України та Єдиної бази податкових знань.

Варто особливо відзначити, що при проектуванні сервісних центрів передбачається забезпечення всіх умов для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Якось не зручно критикувати цю ініціативу, тим більше, що реальних її «плодів» ми ще не бачили, але, їй Богу, коли все це читав (і писав), то пригадував Остапа Бендера і Нью-Васюки…