Подарунок під ялинку від народних обранців…

Подарунок під ялинку від народних обранців…
28.12.2010
З 1 січня 2011 року боржників по сплаті за житлово-комунальні послуги будуть штрафувати…

Так вирішили народні депутати, які 17 грудня 2010 року прийняли в цілому законопроект №7013 "Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги", розроблений та поданий українським урядом.

Згідно з цим документом з нового року повертається практика застосування пені за борги по послугах ЖКГ.

Нагадаємо, що до 1996 року в Україні діяв закон, на підставі якого передбачалося нарахування пені у розмірі 0,01% від суми заборгованості за кожен день прострочення платежів. З 1996 року у зв’язку з кризою було введено в дію закон, який забороняв стягувати з громадян пеню за несвоєчасну сплату комуналки. Мораторій на штрафи було запроваджено через невиконання державою зобов’язань по виплаті заробітної плати, пенсій, стипендій, інших грошових виплат. Кошти, стягнені у вигляді пені по розрахунках за послуги ЖКГ за період з 1 жовтня 1995 року, зараховувалися в майбутні платежі за житлово-комунальні послуги. При цьому дія даного закону поширювалася на час до усунення Кабінетом Міністрів України причин, вказаних в статті 1 зазначеного документу, і прийняттям відповідного рішення парламентом. Очевидно вирішивши, що світова криза минула, борги по зарплатах та інших грошових виплатах погашені, безробіття зникло як таке, уряд ініціював розгляд вказаного законопроекту, адже, за словами прем’єр-міністра М. Азарова, в Україні поступово покращується якість життя та налагоджується стабільна ситуація в економіці та соціальній сфері.
За словами віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В. Тихонова, стягнення пені стимулюватиме населення своєчасно сплачувати житлово-комунальні послуги…

З Новим роком! З новим щастям! Жить стало лучше; жить стало веселей!!!

Джерело : УНЦПД