Подвійний удар хмільничанок призвів до перемоги…

Подвійний удар хмільничанок призвів до перемоги…
05.05.2010
pict0267Наші дівчата отримали чергову перемогу в рамках молодіжного проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО», оголошеного Фондом Братів Кличко та Фондом Конрада Аденауера.

Починаючи з кінця минулого року, в Україні Фондом Братів Кличко та Фондом Конрада Аденауера реалізовується молодіжний проект «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО».

Першим кроком у реалізації проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО», став всеукраїнський конкурс есе на однойменну тему. Конкурс був покликаний заохотити українську молодь замислитися над тим, що саме вона може зробити для створення здорового суспільства та визначити коло молодих лідерів, які бажають зробити свій внесок у розбудову здорового суспільства в Україні. Після підбиття підсумків конкурсу есе двох хмільничанок – Аллу Корнієнко (кореспондента міськрайонної газети «Життєві обрії») та Мирославу Дворніцьку (ученицю СЗШ №1) було запрошено до міста Ірпінь для участі у «Творчих студіях».

Потягом п’яти днів (з 1 по 5 березня) Ірпінь гостинно приймав 48 молодих українців – переможців конкурсу есе. Робота у «ТВОРЧИХ СТУДІЯХ» об’єднала всіх учасників проекту однією спільною метою – створенням життєздатної моделі здорового суспільства в Україні.

Програма «ТВОРЧИХ СТУДІЙ», що дозволила максимально якісно та ефективно використати час перебування молоді у Ірпіні та Києві, була дуже насиченою та різноплановою. Під час урочистої презентації учасники особисто спілкувалися з Віталієм Кличком та керівником представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні паном Ніко Ланге. Програмою «ТВОРЧИХ СТУДІЙ» був також передбачений прийом у Посольстві Федеративної Республіки Німеччина, де пан Посол Ганс-Юрген Гаймзьот висвітлив напрямки європейської політики щодо України та розповів про діяльність Посольства.

Учасники «ТВОРЧИХ СТУДІЙ» були запрошені в Українській Дім на чергове засідання Клубу Фонду Конрада Аденауера, у ході якого обговорювалась тема «Здорове суспільство – здорове місто. Основні цінності європейської столиці». Молоді українці дискутували з Віталієм Кличком та обговорювали, якою має бути європейська столиця.

Під час роботи «ТВОРЧИХ СТУДІЙ», учасники також отримали теоретичні знання щодо написання проектів та їх менеджменту.

Після цікавої подорожі та плідного навчання, наші дівчата з новим багажем знань, з оновленими ідеями та розумінням особистої причетності до важливої справи доопрацювали свої ідеї та представили на конкурс грантів власні проекти. І от, після визначення переможців конкурсу стало відомо, що проекти хмільничанок визнано одними з найкращих. Рішенням конкурсної комісії, до якої входили провідні експерти України, проект Алли Корнієнко «У здоровому тілі – здоровий дух», спрямований на організацію та проведення літнього табору з елементами спортивного туризму та проект Мирослави Дворніцької «Пізнай самого себе» спрямований на організацію та проведення молодіжного творчого фестивалю, визнано одними з переможців конкурсу міні-грантів.

Загалом було підтримано 10 проектів з усієї України. Список переможців виглядає так:

1. Білаш Вікторія, м. Іллінці, Вінницька обл., проект "Крок у майбутнє", спрямований на формування професійних орієнтирів випускників 9-х та 11-х класів.

2. Войтинська Марія, м. Львів, проект «Організація творчих студій пальчикового живопису для дітей із вадами зору».

3. Дворницька Мирослава, м.Хмільник, Вінницька обл., проект «Пізнай самого себе» з організації та проведення молодіжного творчого фестивалю.

4. Мацегора Анастасія, м. Харків, проект «Життя для мистецтва», спрямований на підвищення культурного рівня населення шляхом впровадження мистецтва у повсякденне життя.

5. Корнієнко Алла, м. Хмільник, Вінницька обл., проект «У здоровому тілі – здоровий дух» з організації та проведення літнього табору з елементами спортивного туризму.

6. Іванова Марія, Тищенко Олена, Радіонова Ірина, Купріянчук Ольга, м. Київ, м. Суми, проект «Освіта серцем», спрямований на покращення рівня освітньої підготовки вихованців дитячих будинків.

7. Добрякова Ольга, м. Житомир, Проект «Дитинство у спогадах» зі створення фотоархіву на згадку про дитинство для вихованців дитячих будинків.

8. Редько Марія, м. Дніпропетровськ, проект «Спортивно-розважальний Квест» з організації активного дозвілля для дітей в селах та селищах міського типу.

9. Турченяк Тарас, м. Жидачів, Львівська обл., проект «Реалізація місцевої ініціативи з формування екологічної мережі силами самої громади».

10. Корбут Анна, м. Харків, проект «Ввімкни світло на 10 000 ВАТ!», спрямований на підвищення рівня соціальної активності, відповідальності і толерантності серед молоді.

Хочеться побажати хмільничанкам успіхів в реалізації своїх задумів, а також не зупинятися на досягнутому, так як четвертим етапом проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО» передбачено, що автор найуспішнішого проекту, впровадженого у своїй громаді, матиме змогу відвідати Німеччину, поділитися своїм досвідом із закордонними колегами, а також бути присутнім на одному з боїв братів Кличко…

Сектор з питань внутрішньої політики міської ради