ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВИДІЛЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ВИЯВИЛОСЯ ФІКЦІЄЮ?

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВИДІЛЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ВИЯВИЛОСЯ ФІКЦІЄЮ?
20.02.2015
imagesСвого часу Хмільницька міська рада зробила значний крок, щоб максимально відкрити процедуру виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову. Тобі було розроблено окреме Положення, яке передбачало чіткий алгоритм дій розподілу земельних ділянок між громадянами.

Було передбачено функціонування громадської комісії, а також черговість для громадян, які бажають отримати земельну ділянку.

Але виявилося, що дотримуватися цього прозорого порядку ніхто з чиновників не збирається. І підтвердженням цього є випадок, який став відомий ГФХ.

Одна громадянка звернулася, як це і передбачено Положенням, до Центру надання адміністративних послуг з заявою, щоб їй надали земельну ділянку. До заяви додала всі необхідні документи:

Scan

Сектор з питань регулювання земельних відносин міської ради, до якого й потрапила заява громадянки, мав внести данні громадянки до відповідного списку (черги) та повідомити громадянку дати взяття на облік, вид черги та, власне, номер черги.

Таким чином громадянка отримала б гарантію, що коли з’явиться земельна ділянка, то вона гарантовано її отримає.

Натомість вона отримала банальну відписку за підписом міського голови про те, що земельних ділянок немає.

Scan0001

В розмові працівник сектору з питань регулювання земельних відносин, який підготував таку відписку, зазначив, що він завантажений та не буде нічого нікому повідомляти, тобто – виконувати вимоги Положення.

От і виникає питання: а навіщо це Положення взагалі приймалося, якщо навіть рядовий клерк не збирається його виконувати?