«ПОПІВСЬКІ РОЗБІРКИ» ВЛАШТУВАВ ОТЕЦЬ ІВАН НА МІТИНГУ-РЕКВІЄМІ ПО ЗАГИБЛОМУ ЗЕМЛЯКУ

«ПОПІВСЬКІ РОЗБІРКИ» ВЛАШТУВАВ ОТЕЦЬ ІВАН НА МІТИНГУ-РЕКВІЄМІ ПО ЗАГИБЛОМУ ЗЕМЛЯКУ
27.01.2016
завантаження (1)Читач написав на сайт:

«Наприкінці січня у РБК відбулись заходи по вшануванню пам’яті загиблого у зоні АТО уродженця села Лозова Хмільницького району Михайла Рачка. Чим запам’ятався захід, окрім, власне спогадів про Героя-земляка? Та палкою і полум’яною промовою настоятеля УПЦ Київського патріархату апостолів Петра і Павла, котрий, окрім поминальної панахиди за загиблим, явно вирішив з’ясувати стосунки з іншими святими отцями Хмільницького краю.

Отець Іван у своєму виступі кинув добрячу каменюку в город, за його словами, «московських попів», заочно звинувативши їх у ігноруванні заходу. Також батюшка показав присутнім листівки, котрі, знову ж таки, за словами отця Івана розповсюджує один з святих отців УПЦ Московського патріархату міста Хмільника «… та його поплічники», котрі, на його думку, дискредитують дії УПЦ Київського патріархату.

Жодним чином не підтримуємо ту чи іншу сторону такого конфлікту, проте чи доречні були такі «попівські війни» на мітингу-реквієму по загиблому землякові? Та чи потрібно було слухати це все родині та близьким загиблого – питання залишається відкритим».