ПОПУЛІЗМ МІСЬКОЇ ВЛАДИ ТАКОЖ ЗАСЛУГОВУЄ НА ОКРЕМЕ ОБГОВОРННЯ…

ПОПУЛІЗМ МІСЬКОЇ ВЛАДИ ТАКОЖ ЗАСЛУГОВУЄ НА ОКРЕМЕ ОБГОВОРННЯ…
13.07.2013



Так прокоментував «співпрацю» міської влади Хмільника з керівництвом ОСББ його очільник Андрій Аврамчук. Таким чином він підтвердив висновки, які свого часу зробив керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох в матеріалі, що було розміщено на Громадському форумі Хмільниччини.


Зважаючи на те, що пан Андрій прояснив багато цікавих питань діяльності ОСББ «Сім’я», вважаємо за потрібне опублікувати його коментар щодо ситуації з ОСББ повністю…


Шановна пані Бетлінська та мешканці буд. №46 та 48.


В мою адресу, як керівника ОСББ «СІМ»Я», з вашого боку було вилито дуже багато бруду. Ви звинуватили мене майже в усіх «смертних» гріхах. При цьому ви багато про що промовчали. Я не знаю, з якої причини: чи вашого незнання чи вашої упередженості? На мою думку саме УПЕРЕДЖЕНОСТІ!.


За рік моєї роботи в ОСББ у мене багато накипіло на душі. Мені закидають, що я зневажливо ставлюсь до людей, грублю їм та інше. Але при цьому замовчують, як мене обзивають та посилають за певною адресою (куди, ви самі розумієте). А все тому, що я ходжу по квартирах, прошу людей сплатити заборгованість по квартплаті,. Але я змушений це робити, тому що по іншому, без звернення до суду, люди не розуміють.


Ви також мені закидаєте, що не ремонтуємо під’їзди, дахи та інше. При цьому замовчуєте про ваші заборгованості за комунальні послуги. Якщо вам цікаво то я доведу до вашого відома, що заборгованість станом на 01.07.2013р по ваших двох будинках складає майже 9500 грн. Погодьтесь, для двох будинків - це ДУЖЕ велика сума.


Постає логічне питання: звідки я, як керівник, візьму кошти на ремонти, якщо у нас постійно дефіцит коштів. Ми постійно шукаємо спонсорів, але…


До того ж я неодноразово пропонував створити ремонтний фонд, на що постійно чув категоричне: «НІ!» від мешканців.


Наші люди живуть по принципу «Равлика», а саме:моя квартира,моя ВЛАСНІСТЬ - що хочу, то роблю, туди зась. А під`їзди, підвали, дахи, а також інженерні мережі, - то все не моє, хай хтось ремонтує, прибирає, але не Я! Зате гадити, ламати - без проблем. Доходить до смішного: вкрутиш лампочку в підвалі або під`їзді, день - два і викрутили. Невже ви жадні на лампочку? Прийдіть - я вам подарую.


Підвали засмітили. Винесли сміття зі своєї комірчини десь у куток склали, головне, що не у вас в комірчині. .


Ви також звинувачуєте мене, дослівно: «Внаслідок несвоєчасного очищення вигрібних ям, нечистоти заливають квартири першого поверху». Але при цьому мовчите, що саме ваші мешканці скидають у каналізацію труси, жіночі гігієнічні прокладки, огірки, картоплю та багато іншого, що призводить до забивання каналізації. Оце все задокументовані факти. Є акти обстеження каналізаційних колодязів підписані працівниками водоканалу, що приїздили на виклики. Хто кидає весь непотріб в унітаз? Напевно, це шкоду роблять вам заздрісники і таємні вороги?


Відносно каналізаційних мереж , повідомляю вам, що є бажання та спроби міських органів передати нам на баланс всю дану мережу. Але в якому вона стані я думаю ми знаємо, якщо є рішення загальних зборів членів то я прийму і її на баланс. Але на нашому балансі ОСББ вже знаходиться вся система електрозабезпечення від підстанції біля буд.46. В березні «згоріла» одна фаза з трьох до буд.№ 50 і що? Вже 4 місяць збирають кошти на її відновлення, що буде зимою в цьому будинку ми можемо здогадуватись… Каналізаційні та електромережі в ОСББ потребують заміни, давайте проведемо збори та вирішимо, що і як будемо робити! Та саме головне – за які кошти?


Ви також мені закидаєте, що я нічого не роблю, лише переймаюся тим, як би збільшити собі зарплатню. При цьому ніхто не рахує, скільки я по дахах лазив (безпосередньо по буд №46). Скидав сніг, збивав бурульки, щоб на голову не впали. Скільки сміття прибрав перед вашими будинками. Але від того що, є якась дяка? Я розумію, що це не моя робота, як керівника. Але. за браком штату, я змушений це робити. Для інформації: у нас в штаті тільки я один на повну ставку 1320грн. («грязними»). При цьому виконую обов`язки керівника, діловода, паспортиста а також різнороба. Усі інші: бухгалтер - ½ ставки, сантехнік і електрик - по 0.25 ставки, два двірники по 0.75 ставки. Так скажіть, з ким я, і головне – за які кошти, маю виконувати ті роботи, які ви мені закидаєте? Я не боюся говорити відверто про свою зарплатню і не чекаю, що мене хтось пожаліє. Моє завдання, як голови ОСББ, виконувати волю та рішення загальних зборів членів ОСББ!


Я навіть не можу собі дозволити захворіти чи піти у відпустку… і не тому, що я незамінний, а тому що мене просто немає кому замінити.


На загальні збори зібрати людей практично неможливо, люди просто не приходять. Якщо навіть вдається зібрати людей, то збори переходять в формат лайки і криків. Ви особисто скільки раз були на загальних зборах?


А тепер скажіть, яке рішення і яких зборів я маю виконувати і що саме? Є одне легітимне рішення відносно мене, а саме передати мені всі повноваження від минулого керівника ОСББ. Чи може є ще якесь рішення, що загальні збори прийняли? Що саме вони вважають першочерговим зробити в ОСББ? Мої намагання зібрати мешканців та членів, чи хоча б членів правління, на жаль, не призводять до набрання кворуму на них.


Але ОСББ все ж працює та задовольняє мінімальні потреби майже всіх членів та мешканців ОСББ вже рік під моїм керівництвом. Це при катастрофічному недоотримані коштів від самих членів та мешканців ОСББ, яке спровоковане несвоєчасною сплатою квартплати.


Із 17 членів правління, тільки 5-6 чоловік хочуть щось робити і допомагати Інші уникають зборів під різними приводами. Зате потім вимагають… А змінити склад правління не має змоги – просто немає бажаючих.


Хочу вам нагадати, що саме люди є співвласниками даних будинків. А мене найняли, як управителя!


Коли склалась в край важка ситуація в ОСББ, а саме: виникнення питання з капітальним ремонтом даху в ОСББ, потрібно було негайно прийняти рішення щодо прийняття благодійної допомоги від кандидатів в депутати та контролем за використанням цих коштів. Я погодився прийняти повноваження голови ОСББ (так як я балотувався саме по нашому округу і був обраний депутатом міської ради). Я не міг кинути напризволяще своїх виборців, в тому числі Вас. Ніякої іншої мотивації чи зацікавленості в мене не було і немає! Як я відстоюю волю своїх виборців на сесіях в міській раді я не буду пояснювати, думаю це всі знають (і бачать в конкретних справах міської ради). Маючи повноваження голови ОСББ, я також вирішую та намагаюсь вирішувати питання фінансування та діяльності ОСББ.


Мені обіцяли підтримку як із сторони міської ради (особисто Грушко В.П та Дреженков П.О) - так зі сторони мешканців нашого ОСББ. Та, як каже народна приказка, «обіцяв пан кожуха, та тільки слово його тепле».


Популізм міської влади також заслуговує на окреме обговорення саме на загальних зборах членів та мешканців ОСББ. Адже мені були обіцяні кошти, які були затверджені в міському бюджеті саме для нашого ОСББ. І де вони? Де той капітальний ремонт, який, згідно закону, мав провести колишній власник, на балансі якого перебував багатоквартирний будинок, до передачі його на баланс ОСББ? А чергові заяви міського голови : «Пишіть заяви та переходьте до ЖЕКу …» чого варті ? Для того, щоб ЖЕК прийняв назад наші будинки (членам та мешканцям ОСББ) потрібно зробити той самий капітальний ремонт! Виходить, що ми можемо все ж його зробити! Але рішення навіть про внески на поточний ремонт не прийняті.


Для прикладу наведу вам буд.№ 52, що теж входить до нашого ОСББ. У них теж була проблема з каналізацією, яка постійно забивалась і затоплювало підвал і квартири. Вони вирішили проблему самотужки. Зібрали кошти, замінили близько 40 м. зовнішньої каналізації. Поставили нові бордюри,замінили козирок над під’їздом. Зараз міняють внутрішню мережу водогону. І не чекають від когось допомоги. На мою думку, мешканцям даного будинку повезло із головою будинкового комітету - Чернилевським В.Л. (член правління і попередній керівник ОСББ). Він зумів організувати людей і зробити цю роботу. В даному випадку ОСББ допомогло лише інструментами, які були у нас.


Також для прикладу приведу вам статтю закону про ОСББ, де чітко прописані обов`язки власника - члена об`эднання:


Стаття 15. Обов'язки власника - члена об'єднання.


Власник - член об'єднання зобов'язаний:




  • виконувати вимоги статуту об'єднання;

  • виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень;

  • використовувати приміщення за призначенням, дотримуватися правил користування приміщеннями;

  • забезпечувати збереження приміщень, брати участь у проведенні їх ремонту;

  • забезпечувати дотримання вимог житлового і містобудівного законодавства щодо здійснення ремонту чи реконструкції приміщень або їх частин, не допускати порушення законних прав та інтересів інших власників;

  • додержуватися вимог правил утримання жилого будинку і прибудинкової території, правил пожежної безпеки, санітарних норм;

  • своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні платежі;

  • відшкодовувати за власний рахунок і у повному обсязі збитки, заподіяні майну інших власників особисто або іншою особою, що займає чи використовує приміщення на законних підставах або з відома власника;

  • виконувати передбачені статутними документами обов'язки перед об'єднанням;

  • попереджувати псування неподільного та загального майна, інформувати органи управління об'єднання про пошкодження та вихід з ладу технічного обладнання;

  • додержувати чистоти в місцях загального користування та тиші в нічний час (з 23 до 7 години).

  • Статутом об'єднання можуть бути встановлені й інші обов'язки власників - членів об'єднання відповідно до законодавства.


Я розумію, що переважна більшість мешканців наших будинків це пенсіонери, які не в змозі чимось фізично допомогти нашому ОСББ, але допомогу з їх боку я отримую в постійних плітках та сварках. Спроби окремих членів та мешканців ОСББ покращити наші двори облаштуванням дитячих майданчиків призводить до скарг «…діти кричать та не дають спати….».


Простіше сидіти і чекати, що це хтось зробить. І не нарікайте, що в ваших будинках живе багато пенсіонерів. В приватному секторі також багато пенсіонерів, але там їм ніхто нічим не допомагає. Вони усе роблять своїми силами. А ви чим кращі за тих людей?


А скільки коштів вкладено спонсорами та сторонніми організаціями - ніхто не рахує… Всі вважають, що це так і має бути! Спробуйте знайти та домовитись з такими щедрими «дядями», але той самий дядя не дасть гроші чи допомогу керівнику, якого постійно «хаять» та дискредитують просто плітками!


P.S. Також доводжу до вашого відома: нами підготовлені документи до суду по стягненню заборгованості плюс пеня і судові витрати. В даному разі це не погроза, а виконання норм закону.