ПОЯСНІТЬ, ШАНОВНІ РЕФОРМАТОРИ, В ЧОМУ ЕКОНОМІЯ?

ПОЯСНІТЬ, ШАНОВНІ РЕФОРМАТОРИ, В ЧОМУ ЕКОНОМІЯ?
10.04.2013
vopross67З таким питанням, через газету «33-й канал», звернувся колектив Хмільницької станції швидкої допомоги. Пропонуємо текст звернення:

«Медична реформа, славнозвісний пілотний проект, в дії вже майже два роки і за цей період нам, медикам, довелось пережити чимало. Почергова хвиля скорочень, зниження в рази заробітної платні – це далеко не весь перелік «позитиву» для працівників медичної сфери. Тому ми, колектив Хмільницької станції швидкої допомоги, вирішили висловити наболіле на сторінках вашої газети та звернутися до обласної влади (якій ми тепер підпорядковуємося) з проханням переглянути такі категоричні умови реформування. Ми просимо, щоб нас почули!!!

За такий короткий період, відколи реформатори взялися за нас, змін є дуже багато, проте за них, нічого, окрім прокльонів ні від простих громадян, ні від медиків, вони не почують. В першу чергу, значно скоротили штат працюючих, і це з урахуванням того, що тепер наша станція буде базовою для п’яти районів (Хмільницького, Калинівського, Козятинського, Літинського, Липовецького, Погребищенського) і навантаження на кожну бригаду бути зростати по геометричній прогресії. Тепер кожна бригада швидкої складатиметься лише з трьох чоловік. А хто зважить на те, що наразі для нас, працівників швидкої, встановлено норматив прибуття на виклик – 10 хвилин по місту і 20 хвилин за його межами? А дороги в якому стані? Хіба реально «прилетіти» за такий короткий час до місця призначення? Проте ніхто на це не зважає – поставили завдання, а ви виконуйте. До того ж наш автопарк бажає бути кращим: хоч в наявності і є нові подаровані автомобілі, але якщо порівняти їх із «старими», то по прохідності наші «вазики» набагато кращі. Якщо виклик надходить із сільської місцевості, то по-сучасному укомплектовані закордонні «коні» - відпочивають.

Але найбільше обурило те, що раптово, без попередження у відповідний за законом термін, повністю скоротили штат молодших медичних сестер, натомість тепер Станцію швидкої привести до ладу, вичистити та вимити має одна-єдина (!!!) прибиральниця, яка і того влаштована на 0,5 ставки. І разом з тим до новоствореної комунальної установи Станції швидкої медичної допомоги вводять зовсім непотрібні посади, дотримуючись простої формальності створення. Тобто тут скорочують, і тут же набирають у двічі більше. Як бути тим людям, яких скоротили, а до пенсії залишилось допрацювати лише кілька років? Хто подбає про їхні права?

Нам посадовці говорять в один голос про економію бюджетних коштів. Поясніть, шановні, реформатори, в чому економія?

Ми переконані, що реформа на цьому етапі привела точно не до покращення медичного обслуговування, адже змінювати почали активно, не створивши бази для швидкого доїзду і надання сучасної допомоги. Ми – за реформи, але систематичні, виважені і такі, щоб принесли реальне покращення для всіх, не ущемляючи наших прав.

З повагою колектив Станції швидкої допомоги.


м.Хмільник».