ПРО ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС «КРУГЛОГО СТОЛУ»

ПРО ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС «КРУГЛОГО СТОЛУ»
28.11.2019
В приміщенні Хмільницького бюро правової допомоги, відбулося засідання «круглого столу» на тему «Якщо стаєш жертвою домашнього насильства. Алгоритм дій». Участь в заході взяли експерти громадської організації «ПРАВО» Олена Черній, Володимир Плахотнюк, Віталій Дорох, а також волонтер Корпусу Миру США в Україні Коллін Кіндіґ, який перебуває в Хмільнику на запрошення громадської організації «ПРАВО».



Під час засідання було обговорено проблемні питання реагування на прояви домашнього насильства, кваліфікації таких проявів, застосування термінового заборонного припису, а також можливі дії під час виявлення психологічного насильства.

Також волонтер Корпусу Миру Коллін Кіндіґ відповів на запитання присутніх, що стосувалися реагування на прояви домашнього насильства в США.



Захід відбувся в рамках щорічної кампанії «16 днів проти насильства», що стартувала з 28 листопада, з метою ефективної взаємодії суб’єктів на місцевому рівні для фахівців, до компетенції яких належать питання запобігання та протидії домашньому насильству та насильства за ознакою статі.


Активну участь в проведенні заходу взяли: працівники Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області, Служби у справах дітей Хмільницької райдержадміністрації, Хмільницького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, Служби у справах дітей Хмільницької міської ради, члени ГО «ПРАВО», ГО «СПІЛЬНИЙ ШЛЯХ», ГО "Спілка учасників АТО м. Хмільника та Хмільницького району", працівники Управління соціальної та молодіжної політики Хмільницької РДА, Хмільницького міськрайонного відділу філії Центру пробації у Вінницькій області.